Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας εν μέσω επιδημιών

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού μας έναντι λοιμώξεων και ασθενειών.
Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ταυτοποιήσει τα παθογόνα και να τα διακρίνει από τα κύτταρα του σώματος μας.
Ωστόσο, ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα που προκαλείται από την ανθυγιεινή διατροφή και τις λανθασμένες επιλογές του τρόπου ζωής μας, μπορεί να κάνει τον οργανισμό μας  επιρρεπή σε παντός είδους μολύνσεις και από παντός είδους μικρόβια.
Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ακολουθώντας απλές και καθημερινές πρακτικές και προληπτικά μέτρα κατά της μόλυνσης και των ασθενειών.
Τρώμε ενισχυμένες τροφές
Ένας από τους καλύτερους και αποτελεσματικότερους τρόπους  ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι να τρώμε υπερβολικές θρεπτικές ουσίες.
Πολλά βότανα, φρούτα και λαχανικά περιέχουν όλα τα απαραίτητα μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να επιτελέσει τις σωματικές του λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ανοσίας και του μεταβολισμού.
Από τα ισχυρότερα τρόφιμα –
– σκόρδο...
read more:https://botanologia.gr/fysikoi-tropoi-enischysis-toy-anosopoiitikoy-mas-en-meso-epidimion/

1 σχόλιο:

  1. καλημέρα Θάλλεια,
    σευχαριστούμε για άλλη μια φορά-για τα συν
    εν τέλει ουδέν κακόν αμιγές καλού αρκεί τα κακά παθήματα να μας γίνουν καλά μαθήματα-μαζί με την ενίσχυση του οργανισμού ας ενισχύσουμε και την ψυχή μας με την αγάπη-αλληλεγγύη προς τους πάχοντες, με την πίστη-προσευχή προς τον θεό και την μετάνοια-αφύπνιση του εαυτού (ξέρεις όσους ξέρω θεωρούν εαυτούς αλάθητους και τους παροτρύνω να βαπτισθούν καθολικοί απο τον Πάπα !
    χαίρε και υγίαινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή