Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Βότανα για τον πονόδοντο και τη φυσική φροντίδα των δοντιών μας

Πονόδοντος και πόνοι στα ούλα
Οι πονόδοντοι ήταν ανέκαθεν μέρος της ανθρώπινης καθημερινότητας και πολλές φορές υπήρχε επιτακτική ανάγκη να σταματήσει ο πόνος.
Η ανάγκη αυτή είχε οδηγήσει τους ανθρώπους, από αρχαιοτάτων χρόνων, να ψάξουν και να ανακαλύψουν τρόπους μείωσης του πόνου μέχρι να ακολουθήσει η θεραπεία.
Έτσι είχαν χρησιμοποιήσει πρακτικές θεραπείας που σήμερα θα τις θεωρούσαμε “εναλλακτικές”, όμως με την αυξανόμενη αναγνώριση της ισχύος των πτητικών ελαίων και των βοτάνων, η τάση προς τη φυσική ιατρική αυξάνεται και πολλές από τις παλιές πρακτικές επιβεβαιόνονται.
Όλοι γνωρίζουμε πως όταν έχουμε πονόδοντο ή πρησμένα ούλα, ο πόνος μπορεί μα γίνει και αφόρητος.
Και σίγουρα υπάρχουν παυσίπονα για την ανακούφιση του πόνου, υπάρχει όμως και μια ποικιλία βοτάνων για τον...

2 σχόλια:

  1. Η τελεια αναρτηση την καταλληλη στιγμη...Αν και περασα στο σταδιο του πρηξιματος και της αντιβιωσης πλεον..Αλλα θα αντιγραφει και αχρειαστη να ειναι!Ευχαριστω πολυ Θαλεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαίρομαι-χαίρομαι Εύα μου όταν βλέπω ότι μπορώ να βοηθήσω έστω και λίγο σε όλες αυτές τις περιπτώσεις...

      Διαγραφή