Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Free WiFi: Γιατί πρέπει να το αποφεύγετε

• Πρώτοι πανευρωπαϊκά οι Έλληνες στο online gaming. Σχεδόν τελευταίοι στις γνώσεις τους για το διαδίκτυο
• Το 70% των Ελλήνων συνδέεται στο διαδίκτυο "εν κινήσει", μέσω φορητής συσκευής. Η συντριπτική πλειοψηφία (9 στους 10) είναι νέοι, ηλικίας 16-27 ετών
• Το 90% των νέων ηλικίας 16-24 συνδέεται καθημερινά με τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, snapchat κ.α.), περισσότερες από 4 ώρες
• Μεγάλο ποσοστό φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που απεικονίζουν παιδιά σε καθημερινές τους δραστηριότητες, καταλήγουν σε παιδοφιλικά site!
Σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες για τη διάδοση της χρήσης και κατάχρησης του διαδικτύου παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, παρέθεσε ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Διαδικτυακής Ασφάλειας - Cyber Security International Institute (CSIi) κος Μάνος Σφακιανάκης, κατά τη διάρκεια διάλεξης, με θέμα: "Διαδίκτυο: Εγκληματικότητα και Ασφάλεια", που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στο πλαίσιο του 3ου κύκλου Διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας.

Ο πρώην Διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, αναφέρθηκε στα οφέλη του διαδικτύου, αλλά και στους κινδύνους που έχει επιφέρει η γιγάντωση του φαινομένου του ψηφιακού εγκλήματος, ενώ ταυτόχρονα υπέδειξε στο κοινό χρήσιμους και πρακτικούς τρόπους προφύλαξης από αυτούς.

Μύθοι και Πραγματικότητες
"Μην συνδέεστε στο Internet μέσω ελεύθερων δικτύων WiFi" τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ελεύθερο Internet είναι ένας εύσχημος και εύκολος τρόπος υφαρπαγής προσωπικών δεδομένων (φωτογραφιών, βίντεο κ.α.) από φορητές συσκευές: "Χρήση του free WiFi να κάνετε μόνο σε μέρη που εμπιστεύεστε, π.χ. στο σπίτι σας και όχι σε δημόσιους χώρους" τόνισε και ξεκαθάρισε μύθους και παρερμηνείες που υπάρχουν, για τη χρήση του Internet:

• Στο διαδίκτυο δεν είμαστε ανώνυμοι, αλλά κάθε ενέργειά μας αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη
• Ό,τι δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο δεν διαγράφεται ποτέ, ακόμη κι αν εμείς το διαγράψουμε
• Ό,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο, δεν είναι αλήθεια και πρέπει πάντα να επαληθεύουμε την πηγή
• Δεν υπάρχει 100% προστασία στο Διαδίκτυο. "Ο μόνος ασφαλής υπολογιστής, είναι ο κλειστός υπολογιστής" είπε ο κος Σφακιανάκης.

Ανήλικοι και Grooming
Μιλώντας για το φαινόμενο της παραπλάνησης ανηλίκων από αγνώστους στο διαδίκτυο ο Πρόεδρος του CSI, τόνισε την ανάγκη σωστής επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά τους. Συμβουλεύοντας το κοινό, ο κος Μάνος Σφακιανάκης είπε ότι καλό είναι οι κάμερες των υπολογιστών, που βρίσκονται στα δωμάτια των σπιτιών και ειδικά των παιδικών δωματίων, να είναι καλυμμένες με κάποιο αυτοκόλλητο, καθώς οι ενδιαφερόμενοι έχουν τρόπο να βλέπουν μέσα από αυτές, ακόμη κι αν ο υπολογιστής είναι κλειστός. Επίσης, τόνισε ότι οι γονείς θα πρέπει να μην είναι υπερβολικά αυστηροί με τα παιδιά τους, ώστε αυτά να αισθάνονται άνετα να τους εμπιστευθούν.

Πορνογραφία ανηλίκων
Η πορνογραφία ανηλίκων βρίσκεται στη δεύτερη θέση της εγκληματικότητας παγκοσμίως, μετά το εμπόριο όπλων. Στην Ελλάδα η κατοχή, διακίνηση και η- υπό προϋποθέσεις-θέαση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων τιμωρείται.  Όπως υποστήριξε όμως ο κος Σφακιανάκης, παρ' ότι η νομοθεσία είναι αυστηρή, ελάχιστοι τιμωρούνται πραγματικά. Παρ' όλα αυτά, το διάστημα μεταξύ 2004-2016 ασκήθηκαν περισσότερες από 1.000 ποινικές διώξεις σε παιδόφιλους. Συμβουλεύοντας τους γονείς, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαδικτυακής Ασφάλειας (CSIi), συνέστησε να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς οι φωτογραφίες αυτές που απεικονίζουν παιδιά, ακόμη και στις καθημερινές τους δραστηριότητες, πολύ συχνά καταλήγουν σε sites παιδοφίλων, όπως αποδείχθηκε από μεγάλη έρευνα, που έγινε στην Αυστραλία.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου