Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Δεντρολίβανο, το βότανο της μνήμης και το ελιξίριο της νεότητας μας

Δεντρολίβανο ,το βότανο της μνήμης και το ελιξίριο της νεότητας μας, το δεντρολίβανό μας, το δυοσμαρίνι μας
Ανθίζει όλο τον χρόνο και είναι το δεντρολίβανο και είναι το ελιξίριο της νεότητάς μας
Στην αρχαία Ελλάδα οι σοφοί το έπλεκαν στα μαλλιά τους και έτριβαν το αιθέριο έλαιό του στο μέτωπό τους για να δυναμώσουν την μνήμη τους.
Πρόσφατες έρευνες έχουν πλέον επιβεβαιώσει αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν από πάρα-πάρα πολύ παλιά.
Ότι το δεντρολίβανο είναι ένα ισχυρότατο ίαμα, ένα ελιξήριο νεότητας, ευζωίας και μακροζωίας.
Ας το παρακολουθήσουμε
Το δεντρολίβανο περιέχει ένα συστατικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες ,των οποίων οι συνέπειές τους είναι καταστροφικές για τον εγκέφαλο, καθώς όπως πιστεύεται είναι ένας από τους παράγοντες των εγκεφαλικών, του Αλτσχάιμερ και της άνοιας.
Το συστατικό αυτό  είναι γνωστό ως carnosic acid (CA) και μπορεί να προστατεύσει από τον εκφυλισμό των νεύρων, και από εγκεφαλικά επεισόδια, τα οποία είναι αποτελέσματα, πολλές φορές, των τοξινών και των ελεύθερων ριζών.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στα περιοδικά The Journal of Neurochemistry και Nature Reviews Neuroscience όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η CA του δενδρολίβανου....
read more:
https://botanologia.gr/dentrolivano-to-votano-tis-mnimis-kai-to-elixirio-tis-neotitas-mas/

8 σχόλια:

  1. θάλεια έφτειαξα το αλχημικό ελιξίριο-που παραθέτεις,το ήπια αλλά ω του(μη)θαύματος παραμένω ο ίδιος!!φαίνεται ο αλχημιστής έβαλε και κατι άλλο που μας διαφεύγει!!(πάω γιάλλο!!)
    α.χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτοί οι περίεργοι αλχημιστές φίλε μου ποτέ μα ποτέ δεν μας φανέρωσαν όλη την αλήθεια...
    έτσι για να μας παιδεύουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν θεωρώ τους (πάλαι ποτέ)αλχημιστές"περί-εργους"
    αλλά "εν-εργούς"(ενεργοποιητές του ανθρώπινου συγκροτήματος-σωμα/ψυχή/πνεύμα κλπ)οι οποίοι με βότανα και ..aqua vitae ενεργοποιούσαν-δυναμοποιούσαν τα στοιχεία της ύλης..κλπ
    μακαρι να υπήρχαν και σήμερα-παντού βλέπω τσαρλατάνους-κομπογιαννίτες-απαταιώνες(καποιες προσπάθειες έντιμες υπάρχουν σίγουρα-η "τέχνη" όμως αυτή έχει(δεν δίνω όρκο) χαθεί!)
    θεωρώ ότι η ίδια Η ΦΥΣΗ είναι Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ και τα ΒΟΤΑΝΑ είναι τα ΥΛΙΚΑ της-συνεπώς "keep walking"..to the end
    do

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα θαλεια με τις πολυτιμες συμβουλες σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η φύση ο Αλχημιστής και τα Βότανα τα υλικά της!!!!
    ναι φίλε έτσι ακριβώς....μόνο που εμάς ποτέ δεν μας άφησαν να μάθουμε πως να διαβάζουμε και πως μελετάμε τα γραφτά της....
    γιατί οι απατεώνες υπάρχουν σε κάθε μας βήμα....και σίγουρα η τέχνη δεν έχει χαθεί...και σίγουρα οι κομπογιαννίτες δεν ήσαν "κομπογιαννίτες"...όχι ότι δεν υπήρχαν ανάμεσά τους απατεώνες...ελπίζω να με καταλαβαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ xeirotexnimata!!!!την καλημέρα μου και ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια!!!! Θέλω να κάνω μια ερώτηση: Ακουσα πως το δενδρολίβανο με μερικές σταγόνες ελαίου απο κενέλα ή ρίγανη ειναι καλό για τις γυναικολογικές μυκητιάσεις. Αν δεν το χρησιμοποιούμε σε συνδιασμό με το ελαίο ή εστω με λίγη απο την μαγειρικη κανέλα, εχει μεγάλη διαφορά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο μείγμα...
    το δεντρολίβανο,το θυμάρι,η ρίγανη και το σκόρδο σαν ισχυρότατα αντιμικροβιακά βότανα πρέπει να τα εντάσσουμε στην διατροφή μας σε μεγαλύτερες ποσότητες όταν υποφέρουμε από μυκητιάσεις όπως οι κολπίτιδες.
    πολύ καλό κάνουν και τα μπάνια με θυμάρι, δεντρολίβανο,χαμόμηλο και tea tree,ακριβή όμως δοσολογία για πλύσεις πρέπει να δίνεται από ειδικό που θα εξετάσει το πρόβλημα....
    π.χ με βάση το έγχυμα χαμόμηλου και αιθέρια έλαια θυμαριού ή δεντρολίβανου,λεβάντας και tea tree
    δες τε και:
    http://botanologia.blogspot.com/2010/07/blog-post_16.html
    http://botanologia.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή