Στη χώρα μας η κολλιτσίδα ήταν το βότανο που ο λαός χρησιμοποιούσε για την περιποίηση και την επούλωση των πληγών,
των ελκών και
των όγκων.
Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ο φρέσκος του χυμός ήταν ένα ισχυρότατο ίαμα για τη θεραπεία του σκορβούτου, ενώ τα ροφήματα των φύλλων και των μίσχων της ήταν ιδανικά ιάματα για πολλά προβλήματα του νευρικού συστήματος.
Οι φυλές ιθαγενών της Αμερικής χρησιμοποιούσαν το γάλιο για να προωθήσουν την υγεία των νεφρών και για θεραπεία της γονόρροιας.
Οι γυναίκες των ιθαγενών της Αμερικής χρησιμοποιούσαν επίσης μερικές φορές το γάλιο για την πρόληψη της εγκυμοσύνης.
Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες, γενικά για τις φλεγμονές του οργανισμού και ειδικά για τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος.
Πολλοί λαοί χρησιμοποιούσαν το γάλιο ως τονωτικό και ως γιατρικό σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων, όπως οι πρησμένοι αδένες,
η αμυγδαλίτιδα,
η ηπατίτιδα,
η κυστίτιδα
Άλλες πρακτικές...
''Πήγανον,άνηθον,μάλαθρον βράσον,δος πιείν και ιάται.Μάσα και αγριοσταφίδα και μαστίχη και ιαθήσεται''
Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία
Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής.
Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.
όταν με ρώτησα είπα...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου