“I did not invent penicillin. Nature did that. I only discovered it by accident – δεν εφηύρα εγώ την πενικιλλίνη , η φύση το έκανε αυτό.Εγώ απλά την ανακάλυψα και αυτό τυχαία” Alexander Fleming
Πυρετός – Ορισμένοι τύποι του πυρετού ήταν γνωστοί ήδη από το 460 π.Χ. όπως μας πληροφορεί ο Ιπποκράτης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούνται από την ελονοσία , ο τριταίος και τεταρταίος – ο επαναλαμβανόμενος πυρετός κάθε τέσσερις ημέρες
Επίσης, κατέστη σαφές όλο αυτό το διάστημα ότι ο πυρετός ήταν ένα σύμπτωμα μιας νόσου παρά μια ασθένεια από μόνη της.Πότε έχουμε πυρετό και τι είναι ο πυρετός;Η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματός μας παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα.Γενικά είναι αποδεκτό πως κάποιος έχει πυρετό εάν η αυξημένη θερμοκρασία οφείλεται σε άνοδο του σημείου ρύθμισης – π.χ στη μασχάληΤο εγχειρίδιο εσωτερικής παθολογίας Harrison’s ορίζει ως πυρετό την αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 37,2 °C κατά τις πρωινές ώρες ή την αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 37,7 °C κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία μπορεί φυσιολογικά να μεταβληθεί κατά 0,5 °C κατά τη διάρκεια της ημέρας.Η αντιμετώπιση του πυρετού δεν είναι πάντα απαραίτητη.read more:https://botanologia.gr/oi-draseis-ton-votanon-ischyrotata-antipyretika-votana/
πολυ καλή δουλειά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσας ευχαριστώ πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmprabo sas
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ χρήσιμο blog!!
ΑπάντησηΔιαγραφή...ευχαριστώ για τις πληροφορίες..καλλό καλοκαίρι!!
ευχαριστώ για τις ευχές
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό καλοκαίρι!!!
Πραγματικά πολύ καλή δουλεία, αλλά έχω μια απορία αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως θα συνδυάσω το θυμάρι με το σκόρδο;
θα με βοηθήσετε λίγο να καταλάβω;
Διαγραφήτι εννοείτε όταν λέτε "Πως θα συνδυάσω το θυμάρι με το σκόρδο;"