Η αγγλική λέξη healing – θεραπεία, έχει τις ρίζες της στην ελληνική λέξη “όλον” που μας δίνει τη λέξη ολιστική.Η θεραπεία είναι η έκφραση της πληρότητας, της ακεραιότητας.
Υγεία είναι πληρότητα.
Η εμπειρία και η έκφραση αυτής της ποιότητας προέρχεται μόνο μέσα από το άτομο, ποτέ δεν προέρχεται από κάποια εξωτερική πηγή, όπως ο θεραπευτής ή ο δάσκαλος.
Όπως ακριβώς όλοι οι δρόμοι της πνευματικής ανάπτυξης μας λένε να κοιτάξουμε εντός μας, έτσι και για τη θεραπεία μας πρέπει να κοιτάξουμε τον εσωτερικό εαυτό μας.
Τα συναισθήματα, η νοητική ζωή και η πνευματική ροή είναι τόσο σημαντικοί παράγοντες για την υγεία όσο και η κατάσταση των οργάνων και των ιστών του σώματός μας.
Για να είμαστε υγιείς ή για να αποκτήσουμε την υγεία μας θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να λάβει μέρος ολόκληρη η ύπαρξή μας.
Το ίδιο το άτομο που είναι “άρρωστο” είναι στην πραγματικότητα και ο θεραπευτής.
Μπορεί να αναζητηθεί βοήθεια από “ειδικούς”, όπως από...
''Πήγανον,άνηθον,μάλαθρον βράσον,δος πιείν και ιάται.Μάσα και αγριοσταφίδα και μαστίχη και ιαθήσεται''
Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία
Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής.
Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.
όταν με ρώτησα είπα...
Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021
Κατσικίσια φέτα αρωματισμένη με βότανα και μπαχαρικά
Κατσικίσια φέτα αρωματισμένη με βότανα και μπαχαρικά, βουτηγμένη στο λάδι* – μια από τις αγαπημένες μου λιχουδιές!
Ο συνδυασμός κατσικίσιας φέτας με βότανα και φίνο ελαιόλαδο είναι το αποκορύφωμα της γευστικής εμπειρίας, ένας άκρως εθιστικός συνδυασμός.Οι δυνατότητες γεύσης είναι ατελείωτες.
Πειραματιζόμαστε με φρέσκα βότανα, με αποξηραμένα βότανα, με μπαχαρικά και βρίσκουμε τον αγαπημένο σας συνδυασμό που προτάσσει η φαντασία μας και αποδέχεται η γεύση μας.
Επιλέγουμε κατσικίσια φέτα εξαιρετικής ποιότητας με σκληρή, γαλατένια, πικάντικη γεύση, αλλά όχι αλμυρή.
Εγώ σας δίνω την δική μου παρασκευή εσείς ακολουθήστε τη φαντασία σας και τις προτιμήσεις σας
– 1 κιλό φέτα...
read more:https://botanologia.gr/katsikisia-feta-aromatismeni-me-votana-kai-mpacharika/
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021
Λυγαριά και η φωτογραφίες της για να την αναγνωρίζουμε
Λυγαριά, μια πρώτη προσέγγιση μέσα από τις φωτογραφίες τηςΟικογένεια : Lamiaceae
Γένος : Vitex
Είδος : V. agnus-castus
Binomial name
Vitex agnus-castus L.
Το όνομα Vitex , το συναντάμε στον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και προέρχεται από το λατινικό vieo, που σημαίνει ύφανση ή δέσιμο, μια αναφορά στη χρήση της λυγαριάς στην καλαθοπλεκτική.
Το μικρό πολύτιμο δέντρο ήταν το ιερό δέντρο της παρθένας θεάς Εστία...
Γένος : Vitex
Είδος : V. agnus-castus
Binomial name
Vitex agnus-castus L.
Το όνομα Vitex , το συναντάμε στον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και προέρχεται από το λατινικό vieo, που σημαίνει ύφανση ή δέσιμο, μια αναφορά στη χρήση της λυγαριάς στην καλαθοπλεκτική.
Το μικρό πολύτιμο δέντρο ήταν το ιερό δέντρο της παρθένας θεάς Εστία...
Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021
Ποδόλουτρο με άλατα epsom για τα προβλήματα των ποδιών μας
Ποδόλουτρο - Τα πόδια μας είναι ένα από τα πιο παραμελημένα μέρη του σώματος μας, παρόλο που είναι αυτά τα οποία κρατούν και μεταφέρουν όλο το βαρύ φορτίο του σώματός μας κάθε ώρα και κάθε μέρα ανελλιπώς.
Λόγω του "μεγάλου φόρτου εργασίας" πολλές φορές πάσχουν από πολλαπλά προβλήματα όπως βλάβες του δέρματος,
κάλους,
μυρμηγκιές,
κακοσμία,
φλεγμονές,
μύκητες και πολλά άλλα.
Όλα αυτά βέβαια είναι πολύ κοινά προβλήματα στα πόδια μας, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνουν επικίνδυνα και πολύ οδυνηρά αν
δεν θεραπευτούν εγκαίρως και σωστά.
Εμείς ας δούμε πως μπορούμε να προστατεύσουμε, αλλά και να επαναφέρουμε την ισορροπία των πολύτιμων ποδιών μας με ένα πολύτιμο προϊόν.
Αυτό είναι τα άλατα epson.
Τα άλατα epsom -epsom salt- γνωστά και ως θειικό μαγνήσιο magnesium sulfate οφείλουν την ονομασία τους στην Αγγλική πόλη Epso στην περιοχή Surrey
όπου και είχε γίνει η πρώτη απόσταξη με νερό των τοπικών πηγών.
Τα άλατα epsom χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για...
Λόγω του "μεγάλου φόρτου εργασίας" πολλές φορές πάσχουν από πολλαπλά προβλήματα όπως βλάβες του δέρματος,
κάλους,
μυρμηγκιές,
κακοσμία,
φλεγμονές,
μύκητες και πολλά άλλα.
Όλα αυτά βέβαια είναι πολύ κοινά προβλήματα στα πόδια μας, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνουν επικίνδυνα και πολύ οδυνηρά αν
δεν θεραπευτούν εγκαίρως και σωστά.
Εμείς ας δούμε πως μπορούμε να προστατεύσουμε, αλλά και να επαναφέρουμε την ισορροπία των πολύτιμων ποδιών μας με ένα πολύτιμο προϊόν.
Αυτό είναι τα άλατα epson.
Τα άλατα epsom -epsom salt- γνωστά και ως θειικό μαγνήσιο magnesium sulfate οφείλουν την ονομασία τους στην Αγγλική πόλη Epso στην περιοχή Surrey
όπου και είχε γίνει η πρώτη απόσταξη με νερό των τοπικών πηγών.
Τα άλατα epsom χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για...
Χιόνια παντού, κρύο πολύ και στο τραπέζι μας μια αχνιστή κρεμμυδόσουπα
Κρεμμυδόσουπα – μια λαχταριστή σούπα για τη σημερινή ημέρα!
Σας κερνάω τη δική μου κρεμμυδόσουπα
Η συνταγή μου είναι για τέσσερα με πέντε άτομα
Και θα χρειαστώ…
– ένα ποτήρι του κρασιού λάδι
– ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι βρώμης
– ένα κιλό καθαρισμένα ανάμικτα κρεμμύδια – λευκά,κόκκινα και ντόπιες ποικιλίες – κομμένα σε φέτες ή ροδέλες
– ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι θυμαριού ή ανθέων
και
– μια κουταλιά της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου για να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια
– 200 ml γλυκό λευκό κρασί
– ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι τριμμένο
– δύο μεγάλα...
read more:https://botanologia.gr/chionia-pantoy-kryo-poly-kai-sto-trapezi-mas-mia-achnisti-kremmydosoypa/
Σας κερνάω τη δική μου κρεμμυδόσουπα
Η συνταγή μου είναι για τέσσερα με πέντε άτομα
Και θα χρειαστώ…
– ένα ποτήρι του κρασιού λάδι
– ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι βρώμης
– ένα κιλό καθαρισμένα ανάμικτα κρεμμύδια – λευκά,κόκκινα και ντόπιες ποικιλίες – κομμένα σε φέτες ή ροδέλες
– ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι θυμαριού ή ανθέων
και
– μια κουταλιά της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου για να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια
– 200 ml γλυκό λευκό κρασί
– ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι τριμμένο
– δύο μεγάλα...
read more:https://botanologia.gr/chionia-pantoy-kryo-poly-kai-sto-trapezi-mas-mia-achnisti-kremmydosoypa/
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)