Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

πρόπολη-το ισχυρότερο αντιβιοτικό της φύσης

 
Πρόπολη – Το ισχυρότερο αντιβιοτικό που μας έχει χαρίσει η φύση
Οι μέλισσες – τα αγαπημένα έντομα της φύσης τα οποία και έχει προικίσει με χιλιάδες χαρίσματα-έχουν την ικανότητα να δημιουργούν μια εκπληκτική δομή και συνοχή της κυψέλης-πόλης τους.
Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν παρέλειψαν να παρατηρήσουν τις μέλισσες και τις αρχιτεκτονικές τους τεχνοτροπίες οι οποίες αφορούσαν και αφορούν  την προστασία της κυψέλης.
Έτσι το πρώτο που έκαναν,αφού οι μέλισσες είχαν γίνει ήδη πηγή έμπνευσης για αυτούς, ήταν να δώσουν όνομα στο υλικό που αυτές  χρησιμοποιούσαν για να φέρουν σε πέρας αυτή τους τη μηχανική  εργασία.
Παρατηρώντας την περίεργη ουσία που οι μέλισσες τοποθετούσαν στην είσοδο της κυψέλης-πόλη τους για να την προστατεύσουν από τους εχθρούς την ονόμασαν πρόπολη- προ της πόλης-προσδίδοντάς της με τον πιο εύστοχο τρόπο την αμυντική της ιδιότητα.
Σήμερα διεθνώς η πρόπολη κρατάει το σοφό αυτό όνομα «propolis» θυμίζοντάς μας τις ιδιότητες της οι οποίες προφυλάσσουν και προστατεύουν την κυψέλη-πόλη και τους κατοίκους της από πάσης φύσεως εχθρούς.
Ας δούμε λοιπόν τι είναι η πρόπολη....

    5 σχόλια:

    1. Μπορω να ζητησω προπολη απ το φαρμακειο? Αν την τοποθετησω απ ευθυας σε σπυρακια ακμης που εχω βγαλει να απαλλαγω?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ναι βέβαια μπορείτε να ζητήσετε πρόπολη στα φαρμακεία όπως και στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και υπάρχουν αναγραφόμενες οδηγίες χρήσεως
        η πρόπολη είναι ιδανική για τις δερματικές παθήσεις
        υπάρχει όμως σε διάφορες μορφές
        η ιδανική για τις δερματικές παθήσεις είναι η πρόπολη σε υγρή μορφή και για εσωτερική και για εξωτερική χρήση

        Διαγραφή
    2. Χρησιμοποίησα και εγώ την πρόπολη και διαπίστωσα ότι είναι θαυματουργό, πράγματι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Από που μπορώ να προμηθευτώ κόκκινη πρόπολη?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. από τους μελισσοκόμους,από τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και από τα φαρμακεία
        thalia

        Διαγραφή