Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Ρυζόγαλο με γάλα αμυγδάλου και μέλι

Ρυζόγαλο:και ποιος από εμάς δεν γνωρίζει το θεσπέσιο αυτό επιδόρπιο;
Ένα γευστικότατο και ενδιάμεσο γεύμα για μικρούς και μεγάλους που οι περισσότεροι από εμάς κάποια στιγμή της ζωής μας το γευτήκαμε από τα χέρια κάποιας γιαγιάς.
Ας το ετοιμάσουμε με μιά συνταγή με καταπληκτική γεύση.
Ρυζόγαλο με γάλα αμυγδάλου,ρύζι μπασμάτι ή γλασέ και μέλι.
Και θα χρειαστούμε
- 700gr γάλα αμυγδάλου
- μισό φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή μπασμάτι,περίπου 100gr
-1/3 από το κουταλάκι του γλυκού σποράκια φυσικής βανίλιας
-μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϊλάνης,για το σερβίρισμα
-τρεις κουταλιές της σούπας μέλι-ανάλογα πόσο γλυκό θέλουμε το ρυζόγαλό μας
-μία κουταλιά της σούπας  corn flour.
Και:
Πλένουμε το ρύζι και το μισοβράζουμε με ένα φλιτζάνι νερό.
Όταν πιει το περισσότερο νερό προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε πότε-πότε με ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.
Ρίχνουμε σε ένα φλυτζάνι λίγο γάλα και το corn flour και ανακατεύουμε να διαλυθεί και το προσθέτουμε στο ρυζόγαλο μαζί με τη βανίλια και το μέλι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά για λίγα λεπτά,αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλό μας σε 8-10 γυάλινα μπωλ,και αφού κρυώσουν τελείως τα καλύπτουμε με διάφανη ζελατίνα και τα διατηρούμε στο ψυγείο αν ήδη δεν τα έχουμε φάει.
Το ρυζόγαλο τρώγεται ζεστό,σε θερμοκρασία δωματίου,αλλά και κρύο.
Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλα Κευλάνης.
Το ρυζόγαλο είναι ένα θρεπτικότατο επιδόρπιο άριστο σνακ για τα παιδιά μας που τους χαρίζει ενέργεια αλλά και τα θρεπτικά ιχνοστοιχεία των συστατικών του.
Σημείωση:Πολλοί μιλούν για ένα αδιέξοδο διατροφικό και ότι είναι δύσκολο να ακολουθήσει ο σημερινός άνθρωπος μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και απαιτείται περισσότερος χρόνος,αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Με λίγο περισσότερη προσπάθεια πάντα βρίσκουμε και τρόπο και χρόνο να προσφέρουμε στον εαυτό σας και σε αυτούς που αγαπάμε αυτό που τους αξίζει!!!
Σύνταξη,παρουσίαση:thalia-botanologia.blogspot.gr