Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Συνδυασμοί βοτάνων για καλύτερα αποτελέσματα # 1

 
Συνδυασμοί βοτάνων – οι σωστές,ισορροπημένες και υγιεινές  διατροφικές συνήθειες είναι το ισχυρότερο θεμέλιο της καλής υγείας!
«φτιάχνουμε και συνθέτουμε λέξεις με τόσο πολλούς τρόπους ,αλλά πως θα καταφέρουμε να αποδώσουμε ένα τριαντάφυλλο;» Rainer Maria Rilke
Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η απορρόφηση των βοτάνων με την μορφή αφεψημάτων καιεγχυμάτων είναι πολύ πιο αποτελεσματική από το να λαμβάνουμε κάψουλες.
Επιπλέον όταν πίνουμε ένα τσάι βοτάνων:
-αυξάνουμε την πρόσληψη υγρών
-επωφελούμεθα από τις ιδιότητές τους και
-απολαμβάνουμε μια γευστική εμπειρία.
Tο ιδανικό είναι να πίνουμε τρία φλυτζάνια από το ίδιο τσάι βοτάνων την ημέρα σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Eάν θέλουμε να πίνουμε διαφορετικά αφεψήματα ή εγχύματα βοτάνων τότε....

10 σχόλια:

  1. ναι σε όλα Θάλεια μου...ένα μεγάλο ΝΑΙ...
    φιλιά πολλά πολλά και καλή σου εβδομάδα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα.Το σανταλοξυλο το βρισκω μονο σε αιθεριο ελαιο..Υπαρχει και σαν βοτανο το οποιο μπορω να βρασω μαζι με πρασινο τσαι?Υπαρχει καποιο συνταγη?Ευχαριστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπάρχει αποξηραμένο σανταλόξυλο...
    υπάρχει σε σκόνη - όπως τα μπαχάρια-
    υπάρχει και το αιθέριο έλαιο...
    τα δύο πρώτα είναι λίγο δύσκολο να τα βρούμε και το αιθέριο έλαιο πρέπει να είναι κατάλληλο για εσωτερική χρήση και να ακολουθήσουμε ακριβώς τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην συσκευασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωωω! Πω!, πρεπει να παω να παρω κανενα επιπλεον βοτανο εκτος απο το τσαι γιατι εχω πολλα απο αυτα που αναφερεις! Σε ευχαριστω πολυ πολυ! Καλη εβδομαδα να εχεις! Φιλακιαααα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλή εβδομάδα mirsini!!!!!
    φιλάκια πολλά γλυκιά μου!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα:) Μία ερωτησούλα...Γενικά για κάθε πάθηση υπάρχουν διάφορα βότανα που βοηθάνε...Είναι σωστό να συνδυάζουμε κάποιααπ αυτά στο ίδιο αφέψημα, η' είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιούμε μόνα τους,ίσως για κάποιο χρονικό διάστημα το καθένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι για κάθε πάθηση υπάρχουν πάνω από ένα βότανα που βοηθάνε και ναι είναι σωστό να κάνουμε συνδυασμούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γεια, πολύ εύστοχο το άρθρο σας, συγχαρητήρια :) βλέπω ότι έχουν ξαναρωτήσει, αλλά επειδή δεν υπάρχει σαφής απάντηση θα κάνω κι εγώ μία προσπάθεια και θα ξαναρωτήσω. ξέρετε μήπως που μπορώ να βρω σανταλόξυλο σε σκόνη; το ξέρω ότι γράφετε ότι δύσκολα βρίσκεται, αλλά αν μπορούσατε λίγο να προσδιορίσεται το δύσκολα, αν δηλαδή μπορώ να το βρω με κάποια προσπάθεια ή αν δε μπορώ να το βρω και καθόλου... γιατί το χρειάζομαι άμεσα και έχω φάει τους τόπους να βρω που το πουλούν αλλά δυστυχώς μάταια.

    Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας,
    Μικαέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αγαπητή φίλη δεν είναι ασαφής η απάντηση-απλώς δεν θα δώσω εγώ διευθύνσεις μαγαζιών,δεν κάνω διαφήμιση -απευθυνθείτε σε αξιόπιστο κατάστημα βιολογικών και οργανικών προϊόντων,υπάρχουν πάρα πολλά,και ρωτήστε πως μπορούν να σας βρουν το προϊόν που ζητάτε
    καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή