Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

μπρόκολο κατά των καρδιακών παθήσεων


το Institute of  Food Research -IFR Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών- είναι ένα ίδρυμα που ασχολείται με την έρευνα για την αξιοποίηση των τροφίμων με απώτερο σκοπό την διατήρηση  της υγείας και 
την πρόληψη των ασθενειών  που σχετίζονται με τα τρόφιμα
είναι ένα ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο 
στην επιστήμη των τροφίμων
τη διατροφή και 
την διατήρηση της υγεία
διεξάγοντας
έρευνες για την  παχυσαρκία 
έρευνες για την υγιή γήρανση
έρευνες για τη σχέση μεταξύ 
των τροφίμων
της  διατροφής και 
της υγείας 
στην προσπάθειά τους αυτή οι επιστήμονες για να βοηθήσουν στην αποτροπή διαφόρων παθήσεων έχουν δημιουργήσει 
προϊόντα -κυρίως λαχανικά-με υψηλότερα επίπεδα ουσιών οι οποίες βοηθούν στην αποτροπή παθήσεων έτσι
δημιούργησαν ένα μπρόκολο που περιέχει 2 έως 3 φορές υψηλότερα επίπεδα
γλυκοραφανίνης
αυτή η ένωση  πιστεύεται ότι είναι σημαντική στη διατήρηση της υγείας
ότι μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των καρδιακών παθήσεων και
να μειώσει τη χοληστερίνη
η ουσία glucoraphanin διαλύει το λίπος στον οργανισμό εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες έναν από τους 
βασικότερους παράγοντα πρόκλησης καρδιαγγειακών επεισοδίων
«Έχει αποδεχθεί ότι τα λαχανικά αποτελούν το φαρμακείο της φύσης. 
Η κατανάλωση αυτού του
μπρόκολου μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα» αναφέρει ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Richard Mithen που εργαζόταν επί χρόνια για την ανάπτυξη του μπρόκολου
οι ερευνητές θέλησαν να δημιουργήσουν τη νέα ποικιλία όχι με γονιδιακές τροποποιήσεις αλλά με
φυσικές μεθόδους έτσι
μετά από πολλούς πειραματισμούς κατάφεραν να δημιουργήσουν το μπρόκολο
που επιθυμούσαν διασταυρώνοντας
μια κοινή ποικιλία μπρόκολου που καλλιεργείται στην Μεγάλη
Βρετανία με μια ποικιλία άγριου με πικρή γεύση μπρόκολου από την Σικελία που έχει αυξημένες
ποσότητες γλυκοραφανίνης
το σούπερ μπρόκολο πωλείται σε επιλεγμένα καταστήματα στις  ΗΠΑ ενώ
στη Βρετανία το νέο μπρόκολο πωλείται ως τμήμα μιας γραμμής λαχανικών με έξτρα ποσότητες θρεπτικών συστατικών στα οποία 
περιλαμβάνονται 
τα μανιτάρια με πρόσθετη βιταμίνη D
οι τομάτες και οι πατάτες με πρόσθετο σελήνιο 
τα πορτοκάλια με περισσότερο ασβέστιο
το γάλα με ω-3 λιπαρά οξέα και
διάφορα άλλα λαχανικά και φρούτα
πληροφορίες:http://www.ifr.ac.uk/
thalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου