Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

τι συμβαίνει στο μυαλό μας ντίνα?

Η επιστήμη αποδεικνύει ότι οι σκέψεις μας επηρεάζουν την πραγματικότητά μας και διαμορφώνουν τον εγκέφαλό μας προς το καλύτερο ή το χειρότερο.
Εμείς επιλέγουμε!
Κάθε λεπτό της ημέρας, το σώμα μας αντιδρά, κυριολεκτικά αλλάζει, ως απάντηση στις σκέψεις που περνούν από το μυαλό μας!
Κάθε τι που αντιλαμβανόμαστε - ήχοι, 
εικόνες, 
σκέψεις, 
συναισθήματα,
ακόμη και ασυνείδητες νοητικές και σωματικές διεργασίες που δεν αντιλαμβάνεστε συσχετίζονται άμεσα, με το τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας!
Με την πάροδο του χρόνου, αναδύονται μοτίβα και μας επηρεάζουν με πραγματικούς τρόπους.
Η κατανόηση του πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας και πώς οι σκέψεις μας μεταβάλλουν αυτόν, το σώμα μας και την πραγματικότητά μας, μας βοηθούν να αναδιαμορφώσουμε συνειδητά τα κυκλώματά μας, να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας και να επηρεάσουμε θετικά τη ζωή και την πραγματικότητά μας - ή όχι.
Εμείς επιλέγουμε!!!
Και ναι, οι επιστήμονες με τη βοήθεια νέων biochemical techniques και μιας πολύ διευρυμένης κατανόησης της ανοσολογίας και της νευροχημείας, οι μελέτες τους δείχνουν ότι τα συναισθήματα, δρώντας μέσω του εγκεφάλου μας, μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του νευρικού μας συστήματος, 
τα επίπεδα των ορμονών μας και τις ανοσολογικές αντιδράσεις του οργανισμού μας, αλλάζοντας έτσι την ευαισθησία μας σε πλήθος ασθενειών και ανισορροπιών!!!
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina/thalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου