Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Τα κύτταρά μας θυμούνται την ανθυγιεινή μας διατροφή

Τα σώματά μας χρειάζονται διαφορετικούς τύπους κυττάρων, έτσι ώστε τα γενικά κύτταρα να περάσουν από μια διαδικασία στην οποία γίνονται πολύ εξειδικευμένα για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών, επιτρέποντας σε όλα τα μέρη μας να λειτουργήσουν σωστά. 
Νέες εργασίες έχουν δείξει ότι τα πρόδρομα κύτταρα που ειδικεύονται να γίνουν λιποκύτταρα μπορούν να μεταβληθούν ταχέως από περιβαλλοντικούς παράγοντες, συγκεκριμένα, από δύο μόρια που σχετίζονται με πρόσληψη λιπαρών τροφών και τις φλεγμονές.
Σύμφωνα με μια μελέτη, χρειάζονται μόνο 24 ώρες για ένα λεγόμενο πρόδρομο λιπώδες κύτταρο* για να επαναπρογραμματίσει την επιγενετική συνταγή του και να μετεξελιχθεί σε ένα κύτταρο λίπους.
Αυτή η αλλαγή συμβαίνει όταν το κύτταρο έρθει σε επαφή με το παλμιτικό λιπαρό οξύ ή την ορμόνη ΤΝΡ-άλφα.
Αρκετές επιγενετικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ανθρώπινα πρόδρομα κύτταρα θυμούνται κάθε προηγούμενη έκθεσή τους στις όποιες περιβαλλοντές συνθήκες.
Μέχρι τώρα, όμως, κανείς δεν κατάφερε να προσδιορίσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τον επαναπρογραμματισμό των πρόδρομων λιποκυττάρων ή να καθορίσει την ταχύτητα με την οποία προγραμματίζονται τα κύτταρα.
Οι άνθρωποι εκτίθενται σε παλμιτικό άλας μέσω των τροφίμων, ιδίως των τροφίμων που περιέχουν μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών , συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων, του κρέατος και του φοινικέλαιου .
Ο TNF-α είναι μια φλεγμονώδης ορμόνη που εκκρίνεται από τον οργανισμό κατά τη διάρκεια...
read more:https://botanologia.gr/ta-kyttara-mas-thymoyntai-tin-anthygieini-diatrofi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου