Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

8 ισχυρότατα αντιφλεγμονώδη αιθέρια έλαια για ένα πλήθος φλεγμονών

Ισχυρά αντιοξειδωτικά,
αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά αιθέρια έλαια, τα οποία μπορούν και αντιμετωπίζουν τις φλεγμονές.
Ανάλογα με το συγκεκριμένο έλαιο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φλεγμονώδεις καταστάσεις.
Κάποια είναι ιδανικά διάχυση, άλλα είναι ιδανικά για μασάζ στους φλεγμονώδεις μύες και στις φλεγμονώδεις αρθρώσεις, ενώ άλλα είναι ιδανικά για επάλειψη τοπικά για να καταπραΰνουν το φλεγμονώδες δέρμα.
Και αυτή είναι η ομορφιά των αιθέριων ελαίων—η μεγάλη ευελιξία τους.
Και πάμε να δούμε τα ισχυρότερα αιθέρια έλαια, τα ιδανικά για φλεγμονές.
1. τζίντζερ
Τα συμπεράσματα των μελετών είναι οι ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις του τζίντζερ μειώνουν τόσο την οξεία όσο και τη χρόνια φλεγμονή.
Το αιθέριο έλαιο του τζίντζερ είναι θερμαντικό ιδανικό  για την τόνωση της κυκλοφορίας.
Το χρησιμοποιούμε για να βοηθήσουμε στη μείωση των μυϊκών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων.
2. θυμάρι...
read more:https://botanologia.gr/8-ischyrotata-antiflegmonodi-aitheria-elaia-gia-ena-plithos-flegmonon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου