Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ραγάδες – αντιμετώπιση με αιθέρια έλαια και λάδια βοτάνων

Ραγάδες-
Οι περισσότερες από εμάς τις γυναίκες, αλλά και πολλοί άντρες, τις γνωρίζουμε και πολύ θα θέλαμε να τις εξαφανίσουμε.
Οι ραγάδες είναι είναι λεπτές ραβδώσεις ή πτυχώσεις στην επιφάνεια του δέρματός μας και αποτέλεσμα του τεντώματος του χόριου, το οποίο είναι στρώμα του δέρματός μας, ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα.
Τα προβλήματα που συνδέονται με τις ραγάδες συνήθως σχετίζονται μόνο με την εμφάνισή μας και όχι με κάποια πάθηση.
Οι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση ραγάδων και τα σημεία στα οποία εμφανίζονται
Οι ραγάδες πρωτοεμφανίζονται σε χρώμα ροζ και σταδιακά γίνονται κόκκινες και καταλήγουν λευκές και προκαλούνται:
1) από την απότομη και ή υπερβολική αύξηση του σωματικού μας βάρους.
2) από την απότομη αύξηση του ύψους.
3) κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
4) από σκαμπανεβάσματα του βάρους μας -συνήθως προερχόμενα από δίαιτες...

Κολλιτσίδα ένα ισχυρότατο αντικαρκινικό,διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο

Η κολλιτσίδα έχει μιά μακρά ιστορία μέσα στο διάβα των αιώνων και κατέχει τη φήμη ενός από τα θρεπτικότερα και ισχυρότερα τονωτικά βότανα του οργανισμού μας, μαζί με το γαϊδουράγκαθο.
Ο David Hoffmann λέει για την κολλιτσίδα:
«Οδηγεί το σώμα σε μιά κατάσταση ολοκλήρωσης και υγείας.
Βοηθά να αποκατασταθεί το αρχέγονο προσχέδιο που έχει δημιουργηθεί για την υγεία,το οποίο έχει χαθεί στα άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις» 
Με το επιστημονικό της όνομα arctium lappa, γνωστή ως «niubang» στα κινέζικα, έχει χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και σε αρκετές δυτικές χώρες για πάνω από 3.000 χρόνια. 
Οι θεραπευτικές χρήσεις της έχουν τεκμηριωθεί στο TheCompendium της Materia Medica *
Είναι λοιπόν η κολλιτσίδα ένα από τα ισχυρότερα βότανα του πλανήτη μας,το οποίο βοηθά ποικιλοτρόπως τον οργανισμό μας.
Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για τη θεραπεία πολλών παθήσεων και ήταν μιά από τις πιο σημαντικές παραδοσιακές θεραπείες.
Τα φύλλα της κολλιτσίδας...

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Όσπρια,τα πολύτιμά μας

Όσπρια
Αντί προλόγου:
Μικρά μυστικά σωστών συνδυασμών για να μπορεί ο οργανισμός μας να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη διατροφική αξία των οσπρίων!
 Δεν ξεχνάμε:
1 – Να τρώμε ποικιλίες οσπρίων-ως κυρίως γεύμα,ως συνοδευτικό κυρίου γεύματος ή ως σαλάτα
2 – Να συνδυάζουμε τα όσπρια με δημητριακά, όπως ψωμί ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς ή ρύζι για να έχει ο οργανισμός μας τις πρωτεΐνες του με τα απαραίτητα αμινοξέα,
καθώς τα όσπρια περιέχουν επαρκείς ποσότητες λυσίνης, αλλά είναι ανεπαρκή σε αμινοξέα που περιέχουν θείο,
τα οποία όμως έχουν οι πρωτεΐνες των δημητριακών, οι οποίες όμως είναι ανεπαρκείς σε λυσίνη! 
Να γιατί είναι σκόπιμος ο συνδυασμός δημητριακών και οσπρίων στα γεύματά μας!
Και να γιατί – Οι πρωτεΐνες που υπάρχουν στα όσπρια δεν θεωρούνται από πολλούς «πλήρεις», σε σύγκριση με τις περισσότερες ζωικές πρωτεΐνες-κάτι το οποίο είναι λάθος!
3 – Στα ρεβίθια να προσθέτουμε λεμόνι
4 – Στις φακές να προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα και αν δεν θέλουμε ντομάτα να προσθέτουμε λεμόνι και όχι ξύδι
διότι η απορρόφηση του σιδήρου και του ασβεστίου αυξάνεται με την ταυτόχρονη κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη C!
5 – Να συνοδεύουμε πάντα τα όσπρια με σαλάτες εποχής με λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C για την...
read more:https://botanologia.gr/ospria-ta-polytima-mas/

Πως το κακάο επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου μας

                            
Το κακάο , οι φλαβονόλες του και οι ανώτερες γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας ή πως μια κούπα κακάο την ημέρα επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου μας
Από σειρά μελετών γνωρίζουμε ότι η πρόσληψη αντιοξειδωτικών από τα λαχανικά , 
τα φρούτα και τα βότανα έχει τεράστια οφέλη για τον οργανισμό μας.
Ένα από αυτά τα αντιοξειδωτικά είναι και οι φλαβανόλες.
οι φλαβονόλες βρίσκονται σε διάφορα λαχανικά ,
φρούτα ,
βότανα και
σπόρους.
Οι επιστημονικές μελέτες έχουν εστιαστεί στις φλαβονόλες των διάφορων πηγών μεταξύ των οποίων και οι φλαβονόλες που βρίσκονται σε αφθονία στο κακάο.
- ο θησαυρός των θρεπτικών συστατικών και ιδιοτήτων του κακάο είναι μεγάλος και έχει επισημανθεί ότι
«η τακτική κατανάλωση φλαβανολών του κακάο βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες των ηλικιωμένων ατόμων , τα οποία έχουν ήπια γνωστική εξασθένηση και κατ επέκταση επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου»
Στη Νέα Υόρκη , η επιστημονική έρευνα και η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Appetite συγκρίνοντας τους αριθμούς και τα στατιστικά στοιχεία
επισήμανε ότι...
read more:https://botanologia.gr/pos-to-kakao-epivradynei-ti-giransi-toy-egkefaloy-mas/

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Όσπρια,τα πολύτιμά μας

Όσπρια
Αντί προλόγου:
Μικρά μυστικά σωστών συνδυασμών για να μπορεί ο οργανισμός μας να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη διατροφική αξία των οσπρίων!
 Δεν ξεχνάμε:
1 – Να τρώμε ποικιλίες οσπρίων-ως κυρίως γεύμα,ως συνοδευτικό κυρίου γεύματος ή ως σαλάτα
2 – Να συνδυάζουμε τα όσπρια με δημητριακά, όπως ψωμί ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς ή ρύζι για να έχει ο οργανισμός μας τις πρωτεΐνες του με τα απαραίτητα αμινοξέα,καθώς τα όσπρια περιέχουν επαρκείς ποσότητες λυσίνης, αλλά είναι ανεπαρκή σε αμινοξέα που περιέχουν θείο,τα οποία όμως έχουν οι πρωτεΐνες των δημητριακών, οι οποίες όμως είναι ανεπαρκείς σε λυσίνη! Να γιατί είναι σκόπιμος ο συνδυασμός δημητριακών και οσπρίων στα γεύματά μας!
Και να γιατί – Οι πρωτεΐνες που υπάρχουν στα όσπρια δεν θεωρούνται από πολλούς «πλήρεις», σε σύγκριση με τις περισσότερες ζωικές πρωτεΐνες-κάτι το οποίο είναι λάθος!
3 – Στα ρεβίθια να προσθέτουμε λεμόνι
4 – Στις φακές να προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα και αν δεν θέλουμε ντομάτα να προσθέτουμε λεμόνι και όχι ξύδι, διότι η απορρόφηση του σιδήρου και του ασβεστίου αυξάνεται με την ταυτόχρονη κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη C!
5 – Να συνοδεύουμε πάντα τα όσπρια με σαλάτες εποχής με λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C για την...
read more:https://botanologia.gr/ospria-ta-polytima-mas/

Free WiFi: Γιατί πρέπει να το αποφεύγετε

• Πρώτοι πανευρωπαϊκά οι Έλληνες στο online gaming. Σχεδόν τελευταίοι στις γνώσεις τους για το διαδίκτυο
• Το 70% των Ελλήνων συνδέεται στο διαδίκτυο "εν κινήσει", μέσω φορητής συσκευής. Η συντριπτική πλειοψηφία (9 στους 10) είναι νέοι, ηλικίας 16-27 ετών
• Το 90% των νέων ηλικίας 16-24 συνδέεται καθημερινά με τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, snapchat κ.α.), περισσότερες από 4 ώρες
• Μεγάλο ποσοστό φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που απεικονίζουν παιδιά σε καθημερινές τους δραστηριότητες, καταλήγουν σε παιδοφιλικά site!
Σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες για τη διάδοση της χρήσης και κατάχρησης του διαδικτύου παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, παρέθεσε ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Διαδικτυακής Ασφάλειας - Cyber Security International Institute (CSIi) κος Μάνος Σφακιανάκης, κατά τη διάρκεια διάλεξης, με θέμα: "Διαδίκτυο: Εγκληματικότητα και Ασφάλεια", που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στο πλαίσιο του 3ου κύκλου Διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας.

Ο πρώην Διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, αναφέρθηκε στα οφέλη του διαδικτύου, αλλά και στους κινδύνους που έχει επιφέρει η γιγάντωση του φαινομένου του ψηφιακού εγκλήματος, ενώ ταυτόχρονα υπέδειξε στο κοινό χρήσιμους και πρακτικούς τρόπους προφύλαξης από αυτούς.

Μύθοι και Πραγματικότητες
"Μην συνδέεστε στο Internet μέσω ελεύθερων δικτύων WiFi" τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ελεύθερο Internet είναι ένας εύσχημος και εύκολος τρόπος υφαρπαγής προσωπικών δεδομένων (φωτογραφιών, βίντεο κ.α.) από φορητές συσκευές: "Χρήση του free WiFi να κάνετε μόνο σε μέρη που εμπιστεύεστε, π.χ. στο σπίτι σας και όχι σε δημόσιους χώρους" τόνισε και ξεκαθάρισε μύθους και παρερμηνείες που υπάρχουν, για τη χρήση του Internet:

• Στο διαδίκτυο δεν είμαστε ανώνυμοι, αλλά κάθε ενέργειά μας αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη
• Ό,τι δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο δεν διαγράφεται ποτέ, ακόμη κι αν εμείς το διαγράψουμε
• Ό,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο, δεν είναι αλήθεια και πρέπει πάντα να επαληθεύουμε την πηγή
• Δεν υπάρχει 100% προστασία στο Διαδίκτυο. "Ο μόνος ασφαλής υπολογιστής, είναι ο κλειστός υπολογιστής" είπε ο κος Σφακιανάκης.

Ανήλικοι και Grooming
Μιλώντας για το φαινόμενο της παραπλάνησης ανηλίκων από αγνώστους στο διαδίκτυο ο Πρόεδρος του CSI, τόνισε την ανάγκη σωστής επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά τους. Συμβουλεύοντας το κοινό, ο κος Μάνος Σφακιανάκης είπε ότι καλό είναι οι κάμερες των υπολογιστών, που βρίσκονται στα δωμάτια των σπιτιών και ειδικά των παιδικών δωματίων, να είναι καλυμμένες με κάποιο αυτοκόλλητο, καθώς οι ενδιαφερόμενοι έχουν τρόπο να βλέπουν μέσα από αυτές, ακόμη κι αν ο υπολογιστής είναι κλειστός. Επίσης, τόνισε ότι οι γονείς θα πρέπει να μην είναι υπερβολικά αυστηροί με τα παιδιά τους, ώστε αυτά να αισθάνονται άνετα να τους εμπιστευθούν.

Πορνογραφία ανηλίκων
Η πορνογραφία ανηλίκων βρίσκεται στη δεύτερη θέση της εγκληματικότητας παγκοσμίως, μετά το εμπόριο όπλων. Στην Ελλάδα η κατοχή, διακίνηση και η- υπό προϋποθέσεις-θέαση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων τιμωρείται.  Όπως υποστήριξε όμως ο κος Σφακιανάκης, παρ' ότι η νομοθεσία είναι αυστηρή, ελάχιστοι τιμωρούνται πραγματικά. Παρ' όλα αυτά, το διάστημα μεταξύ 2004-2016 ασκήθηκαν περισσότερες από 1.000 ποινικές διώξεις σε παιδόφιλους. Συμβουλεύοντας τους γονείς, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαδικτυακής Ασφάλειας (CSIi), συνέστησε να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς οι φωτογραφίες αυτές που απεικονίζουν παιδιά, ακόμη και στις καθημερινές τους δραστηριότητες, πολύ συχνά καταλήγουν σε sites παιδοφίλων, όπως αποδείχθηκε από μεγάλη έρευνα, που έγινε στην Αυστραλία.
capital.gr

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Επεξεργασμένα τρόφιμα - Γιατί επιμένουν να λένε όχι σε αυτά πολλοί ογκολόγοι και ποια από αυτά είναι τα πιο καρκινογόνα.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, 
και με τα περισσότερα ινστιτούτα διατροφής και διάφορων παθήσεων,πολλές ασθένειες που ταλαιπωρούν των σύγχρονο άνθρωπο,τις περισσότερες φορές,
οφείλονται στην κακή διατροφή και στις άκρως επεξεργασμένα τρόφιμα που καταναλώνουμε.
Το περίεργο είναι ότι οι περισσότερες από αυτές πωλούνται στα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας και το πιο πιθανό είναι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις κουζίνες μας.
Και όπως χαρακτηριστικά λέει ο Dr. Eisenberg* 
“Πετάξτε όλα τα σκουπίδια από το σπίτι σας. Και έτσι δεν θα είναι εκεί για να τα βλέπετε και να μπαίνετε στον πειρασμό να τα φάτε”
Ας δούμε κάποια από τα τρόφιμα λοιπόν που όλο και περισσότεροι γιατροί ανά τον κόσμο μας συμβουλεύουν να μην τα προτιμάμε.
Επεξεργασμένα κρέατα
Τα επεξεργασμένα κρέατα είναι ίσως τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα που μπορεί να καταναλώνουμε λόγω των χημικών συντηρητικών που χρησιμοποιούνται για την
read more:  https://botanologia.gr/epexergasmena-trofima-giati-epimenoyn-na-lene-ochi-se-ayta-polloi-ogkologoi/