Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τα παιδιά μας θα μάθουν να τρώνε λαχανικά αν τους τα προσφέρουμε έγκαιρα

Ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδιά τρώνε περισσότερα λαχανικά αν τους τα προσφέρουμε από πολύ μικρή ηλικία και δε σταματήσουμε με την πρώτη δυσκολία, σύμφωνα με πολλές έρευνες.
Μία από τις έρευνες περιελάμβανε μωρά και παιδιά από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Δανία, και κατέρριψε το μύθο που υποστηρίζει ότι οι φυτικές γεύσεις γενικά και ειδικά των λαχανικών πρέπει να καλύπτονται ή να εφευρίσκονται παραπλανητικοί τρόποι και τεχνάσματα προκειμένου τα παιδιά να φάνε λαχανικά.
“Για τους γονείς που επιθυμούν να ενθαρρύνουν την υγιεινή διατροφή στα παιδιά τους, η έρευνά μας προσφέρει πολύτιμη καθοδήγηση”, λέει η επικεφαλής ερευνήτρια Marion Hetherington, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Ψυχολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Leeds
“Ακόμα κι αν το παιδί σας είναι ιδιότροπο ή δεν του αρέσουν τα λαχανικά, η μελέτη μας δείχνει ότι αν στο παιδί  δοθούν λαχανικά 5 έως 10  φορές συνεχόμενα αυτές είναι αρκετές, ώστε να αποδεχτεί τα λαχανικά και να αρχίσουν οι γεύσεις τους να του αρέσουν και να μην το ξενίζουν”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου