Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Καρότα-σπιτικό σιρόπι καρότων που διαλύει τα φλέματα, και ανακουφίζει από το βήχα

Ένα σπιτικό σιρόπι με καρότα που διαλύει τα φλέματα, και ανακουφίζει από το βήχα

Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ο βήχας με φλέματα είναι μια πολύ-πολύ  συνηθισμένη ενόχληση και τις περισσότερες φορές είναι άμεσο επακόλουθο του κρυολογήματος.

Και όταν είμαστε κρυωμένοι ένα πιάτο ζεστής σούπας με πρωταγωνιστή το καρότο τονώνει και αναζωογονεί τον οργανισμό μας.
Και εάν το κρυολόγημά μας το ακολουθεί βήχας με φλέγματα,τότε,μπορούμε να ετοιμάσουμε και ένα σιρόπι,πάλι με πρώτο συστατικό το καρότο.
Σίγουρα έχουμε ακούσει πολλά για το πώς τα καρότα είναι ιδανικά για τα μάτια μας, αλλά πιθανότατα δεν έχουμε ακούσει ποτέ ότι είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία του βήχα.
Ναι, τα καρότα έχουν την ιδιότητα να αφαιρούν το φλέγμα και να ανακουφίζουν από το βήχα,ειδικά όταν συνδυάζονται με άλλα συστατικά όπως το μέλι.
Ένα σπιτικό,λοιπόν,σιρόπι που διαλύει τα φλέματα, και μας ανακουφίζει από το βήχα είναι το σιρόπι καρότων σε συνδυασμό με μέλι και τζίντερ.
Και εργαζόμαστε ως εξής:
Θα χρειαστούμε:
Μισό κιλό καρότα
3-4 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο τζίντζερ
Και:
-Πλένουμε πολύ καλά τα καρότα,τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε ροδέλες
-Τα βάζουμε σε μιά μικρή κατσαρόλια και προσθέστε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα καρότα μας.
-Βάζουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
-Μόλις αρχίζει ο βρασμός προσθέτουμε το τζίντζερ και σιγοβράζουμε μέχρι τα καρότα μας να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο νεράκι.
-Σε ένα γυάλινο μπολ σουρώνουμε με τη βοήθεια ενός σουρωτηριού τα καρότα και κρατάμε το δυναμωτικό ζωμό μας στο μπολ και
-Τα καρότα με το τζίντζερ τα λιώνουμε στο μπλέντερ
-Δοκιμάζουμε το ζωμό μας,που έχουμε στο μπολ,και όταν έχει κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και
-Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα καρότα και τζίντζερ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποηθούν τα υλικά μας και να έχουμε ένα παχύρρευστο σιρόπι.
Πώς διαχειριζόμαστε το σιρόπι μας:
Μπορούμε να τρώμε 3 με 4 κουταλιές της σούπας την ημέρα.
Μετά από 1 με 2 ημέρες θα δούμε τη διαφορά.
Ο βήχας θα έχει κατευνάσει και τα φλέματα θα έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τους πνεύμονές μας.

Κείμενο,επιμέλεια:thalia-botanologia.blogspot.gr
πηγές και αναφορές:
health.harvard.edu
ncbi.nlm.nih.gov
dailyhealthpost.com
naturalnewsblogs.com