Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Άστρα-Ανάδρομος Ερμής Ιούλιος 2018

 
Ανάδρομος Ερμής Ιούλιος 2018: Αντί να φτιάχνεις το κουτί που σε αποξενώνει, βρες το κλειδί που θα σε ενώσει με τη διαφορετικότητα
Και ενώ βρίσκεσαι σε διαρκή κίνηση και αναβρασμό, με σκέψεις που έχουν πάρει "φωτιά" για μετακινήσεις και ταξιδάκια, ένα εικοσιτετράωρο πριν από την πολύ σημαντική Πανσέληνο και ταυτόχρονα Έκλειψη Σελήνης, που γίνεται στην 5η μοίρα του Υδροχόου, ο ταχυδρόμος του Σύμπαντος, ο πλανήτης Ερμής βρίσκεται στην 24η μοίρα στο ζώδιο του Λέοντα. Από εκεί έρχεται να βάλει "φρένο" στην υπερβολή σου, λέγοντας:

"'Ωπα, ώπα, stop! Πάμε λίγο να επανεξετάσεις τα λόγια και τις σκέψεις σου! Για ρίξε λίγο τη μύτη σου πιο χαμηλά και δες με μια πιο παιδική, πιο απλοϊκή ματιά τα πράγματα.

Μήπως εκφράζεσαι και δραματοποιείς θεατρικά, όσα έχεις να πεις;
Mήπως στα σχέδια σου συμπεριλαμβάνεις μόνο τον εαυτό σου γιατί πιστεύεις ότι υπερέχεις από τους άλλους;
Στις 24 και 25 Ιουλίου ο πλανήτης Ερμής επιβραδύνει την πορεία του, και στις 26/7 ακινητοποιείται προσωρινά στο ζώδιο του Λέοντα, μπαίνει δηλαδή σε "στάση" όπως αποκαλείται αστρολογικά, ο όρος της παραμονής του πλανήτη για μερικές μέρες, στην ίδια μοίρα.
Όταν ένας πλανήτης είναι στάσιμος για να γυρίσει ανάδρομος, ενισχύεται η ενέργεια του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και παρεξηγήσεις.

Η παρούσα ανάδρομη φορά, που γίνεται ταυτόχρονα με την Πανσέληνο και την Έκλειψη, έχει βαρύνουσα σημασία και σπουδαιότερη επίδραση.

Ξεκινάει λοιπόν την ανάδρομη πορεία του από την 24η μοίρα του Λέοντα με ένα ταξίδι 25 ημερών περίπου στο ίδιο ζώδιο, κάνοντας πάλι στάση στις 19 Αυγούστου στην 12η μοίρα του Λέοντα, ώστε στις 20 Αυγούστου να επιστρέψει και πάλι στην ορθόδρομη φορά του.

Κατά την διάρκεια της "Αναδρομής του" στον Λέοντα, επηρεάζει άμεσα τους γεννημένους στο τρίτο, αλλά κυρίως όσους είναι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο, Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους και Σκορπιούς.

Σε αυτή την περίοδο που θα ακολουθήσει, χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις, να επανεκτιμήσεις τον τρόπο με τον οποίο έχεις επιβάλει την προσωπικότητα και τις επιθυμίες σου.

Μήπως έχεις μεγεθύνει καταστάσεις και χρειάζεται να περάσεις μια περίοδο εγκράτειας; Μήπως το έχεις παρακάνει λίγο με τις εγωιστικές σου τάσεις και σκέψεις;
Σε αυτό το ταξίδι των 25 ημερών και εφόσον ο Ερμής συνδέεται με την λειτουργία του μυαλού και την επικοινωνία, αντί να φτιάχνεις το "κουτί" που σε αποξενώνει, βρες το κλειδί που θα σε ενώσει με την διαφορετικότητα.

Καλό είναι να μην κάνεις καινούργια ξεκινήματα, αλλά να κάνεις ένα βήμα πίσω και να τα οργανώσεις καλύτερα μέσα από μια άλλη ματιά.
Απόφυγε να υπογράψεις συμβόλαια και έγγραφα ή να πάρεις αποφάσεις που θα σε δεσμεύσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πιο αναλυτικά οι όψεις που θα κάνει ο Ερμής σε αυτή την ανάδρομη πορεία του, θα είναι καταρχήν μια σύνοδος με τον Ήλιο, ο οποίος στις 9 Αυγούστου, θα βρίσκεται και αυτός στο ζώδιο του Λέοντα.

Αυτή η όψη δεν είναι καθόλου ευνοϊκή και χρειάζεται να προσέξουμε πολύ τις σκέψεις που οδηγούν τις πράξεις μας, ελέγχοντας την αλαζονεία και την έπαρση.
Επηρεάζονται περισσότερο οι Λέοντες του δεύτερου δεκαημέρου, αλλά και Σκορπιοί, Υδροχόοι και Ταύροι.

Συνεχίζοντας την πορεία του, επηρεάζει τους ίδιους ακριβώς εκπροσώπους του ζωδιακού, αφού αμέσως μετά στις 13 Aυγούστου, ακολουθεί η δυσαρμονική όψη με τον Δία. Εκείνο το διάστημα διογκώνεται η υπερβολή στον τρόπο αντίδρασης, η ευθιξία και η κακή κρίση.

Στις 18/8 θα έρθει σε αρμονική όψη με την Αφροδίτη, κλείνοντας αυτόν τον κύκλο με ευχάριστες συζητήσεις και εύκολη εξωτερίκευση συναισθημάτων.
Η όψη αυτή θα ευνοήσει περισσότερο Ζυγούς και Λέοντες του δεύτερου δεκαημέρου.
Το ταξίδι της "Αναδρομής" φτάνει στο τέλος του στις 19/8, όπου ο Ερμής θα βρίσκεται στην 12η μοίρα του Λέοντα και θα προετοιμάζει την ευθεία φορά του, η οποία θα αρχίσει στις 20/8 στις 7.24 το πρωί.

Μπορεί να αρχίζει μεν να αυξάνει την ταχύτητα του, αλλά εξακολουθεί ακόμη να κινείται αρκετά αργά, γι αυτό κράτα μια απόσταση ασφαλείας από όσα θέλεις να πράξεις, γιατί ακόμα θα υπάρχει αργή πρόοδος, στα όποια έργα θελήσεις να ξεκινήσεις.

Επομένως υλοποιήσεις από τις 2 Σεπτεμβρίου και μετά, όπου ο Ερμής θα βρίσκεται και πάλι στην 24η του Λέοντα, εκεί όπου ξεκίνησε το ταξίδι του.

Θεοφανώ- Αλεξία Αγιοστρατίτου
Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα
www.facebook.com/kosmogramma
πηγή του άρθρου:enallaktikos.gr

thalia-botanologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου