Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

Σε πάρα πολλά παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα, εδώ και αιώνες, το μέλι συστήνεται ως φυσικό ίαμα/φάρμακο πολλών ασθενειών, με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες!
Στην Ayurveda, το μέλι θεωρείται το πιο πολύτιμο και θαυματουργό προϊόν της φύσης και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών είτε μόνο του είτε μετά την έγχυσή του με βότανα. 
Είναι ένα φυσικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο που χρησιμοποιείται ευρέως ως φυσικό γλυκαντικό και βέβαια, χωρίς παρενέργειες. 
Έχει αντιβακτηριακές, 
αντιιικές, 

αντιμυκητιασικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 
Είναι υποστηρικτικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος
Αποδεικνύεται επίσης ιδιαίτερα ευεργετικό στη διαχείριση/θεραπεία διαφόρων διαταραχών όπως κρυολογήματα, 
βήχας, 
καρκίνος, 
διαβήτης, 
επούλωση πληγών
και καρδιαγγειακές διαταραχές. 
Έτσι, στο διάβα των αιώνων οι γιατροί και θεραπευτές, οι οποίοι αναζητούσαν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες εμπότισαν το μέλι με βότανα, το οποίο καινούργιο μείγμα χρησιμοποίησαν επίσης για την αποκατάσταση των πληγών,
του διαβήτη, 
το λεμφοίδημα
και για την πρόληψη χρόνιων δηλητηριωδών ασθενειών ως μέρος του λαϊκού φαρμακευτικού τους συστήματος. 
Όπως είναι κατανοητό, το μέλι βοτάνων έχει τις πανίσχυρες ιδιότητες τόσο του μελιού όσο και των βοτάνων. 
Των βοτάνων, τα οποία χρησιμοποιούνται και αυτά αιώνες τώρα, ολόκληρα ή ως ροφήματα - εγχύματα, αφεψήματα - για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων,
φλεγμονών, τραυμάτων,
πληγών κ.λπ. 
Έτσι, η συνδυασμένη επίδραση των βοτάνων και του μελιού με τη μορφή φυτικού μελιού ενισχύει περαιτέρω την ανοσία του οργανισμού μας, διατηρώντας την υγεία μας!
Το μέλι είναι ένα αποδεδειγμένο θεραπευτικό των πληγών, που χρησιμοποιείται από τους ανθρώπινους πολιτισμούς από αμνημονεύτων χρόνων και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη του κόσμου. 
Όταν εμποτίζεται με φαρμακευτικά βότανα, οι ιδιότητές του,
οι δυνατότητές του και
οι δράσεις του και οι  πολλαπλασιάζονται!
     σε επόμενο άρθρο θα σας δείξω πως εμποτίζω αγαπημένα σε μένα βότανα στο μέλι μου!
και ας θυμηθούμε: 
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia - botanologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου