Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

γιουβαρλάκια με πολλά-πολλά βότανα

μισό κιλό κιμά (προτιμώ τον μοσχαρίσιο)
ένα ξερό κρεμμύδι ή τρία με τέσσερα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλικομμένα
ένα αυγό
μία κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισή κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
μισή κούπα περίπου αγνό λάδι ελιάς
μισή κούπα ρύζι
αλάτι πιπέρι και  μην ξεχνάτε να ψιλοκόβετε τα βότανα και τα λαχανικά με ψαλίδι κουζίνας και όχι με μαχαίρι.
για το αυγολέμονο
δύο αυγά και δύο ή ένα λεμόνια και πάμε:

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα μας να ομογενοποιηθεί μία ώρα περίπου.Αφού το ξαναζημώσουμε πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε σε μία λεία επιφάνεια.
Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε περίπου  ενάμιση λίτρο νερό και λίγο πρίν να βράσει,τοποθετούμε ένα-ένα τα γιουβαρελάκια (ποτ'ε σε κρύο νερό θα διαλυθούν) και τα βράζουμε περίπου για είκοσι με τριάντα λεπτά.Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία δύο βράσεις μόνο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το λάδι με το υπόλοιπο φαγητό.Σβήνουμε την φωτιά και τραβάμε το φαγητό μας.Σε μία γαβάθα βγάζουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα προσθέτοντας το λεμόνι και ενώ την αφήνουμε λίγο να κρυώσει ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.Κτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια και όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε  τους κρόκους, χτυπάμε λίγο μαζί και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζουμί που έχουμε στην γαβάθα.Δεν ρίχνουμε ποτέ απότομα το μείγμα του αυγολέμονου στην κατσαρόλα αλλά σιγά-σιγά μέχρι να ισορροπήσει η θερμοκρασία και των δύο.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε σιγά-σιγά να γίνει η ομογενοποίηση των υλικών για δύο-τρία δευτερόλεπτα.Την ξεσκεπάζουμε και καλή μας όρεξη!!!!
thalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου