Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Γιουβαρλάκια με πολλά-πολλά βότανα,ένα αγαπημένο φαγητό

Γιουβαρλάκια με πολλά-πολλά βότανα,ένα πολύ αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους
Τα γιουβαρλάκια επίσης γουρβαλάκια ή γουβαρλάκια -τουρκικά yuvarlak, ή yuvarlak köfte, είναι φαγητό της ελληνικής, της κυπριακής και της τουρκικής κουζίνας
Το όνομα σημαίνει στρογγυλός στα τουρκικά, περιγράφοντας μια πηχτή σούπα με αυγολέμονο.
Γίνεται με μείγμα κιμά, συνήθως με ρύζι ή πλιγούρι, κρεμμύδι, μαϊντανό, λάδι, αλάτι και πιπέρι. 
Το μείγμα χωρίζεται σε σφαιρίδια σαν κεφτέδες, τα οποία τοποθετούνται προσεκτικά στο νερό που βράζει και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για να μη διαλυθούν. 
Τέλος, περιχύνονται με αυγολέμονο το οποίο προκαλεί πήξη των ζωμών του κρέατος και δίνει χαρακτηριστική όξινη γεύση. 
Για να μη κόψει το αυγολέμονο πρέπει να αραιώνεται σταδιακά με ζωμό μέτριας θερμοκρασίας, και ανακινείται μαζί με το φαγητό στην κατσαρόλα. 
Σερβίρεται καυτό με μαϊντανό, ή ξαναζεσταμένο και τρώγεται χειμώνα και καλοκαίρι. 
Συνοδεύεται από ψωμί, το οποίο βουτάμε στο πιάτο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου