Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ένα τριαντάφυλλο γεννιέται

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
   Σκοπός της ζωής μας δεν είναι η χαμέρπεια. 
Υπάρχουν απειράκις ωραιότερα πράγματα και απ’ αυτήν την αγαλματώδη παρουσία του περασμένου έπους. 
Σκοπός της ζωής μας είναι η αγάπη. 
Σκοπός της ζωής μας είναι η ατελεύτητη μάζα μας. 
Σκοπός της ζωής μας είναι η λυσιτελής παραδοχή της ζωής μας και της κάθε μας ευχής εν παντί τόπω εις πάσαν στιγμήν εις κάθε ένθερμον αναμόχλευσιν των υπαρχόντων. 
Σκοπός της ζωής μας είναι το σεσημασμένον δέρας της υπάρξεώς μας.
από την Υψικάμινο...
το πρώτο - ως λέγεται - αμιγώς υπερρεαλιστικό κείμενο του Ανδρέα Εμπειρίκου στην Ελλάδα  

και να,ένα τριαντάφυλλο γεννιέται.

read more:https://botanologia.gr/ena-triantafyllo-gennietai/

2 σχόλια:

  1. πολύ όμορφη ανάρτηση,μπράβο για το Εμπειρίκο που δεν βλέπουμε συχνά αναφορές για αυτόν στην blogόσφαιρα....οι πληροφορίες σου για τα βότανα διαφωτιστικές και ενδιαφέρουσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ φίλε(η)....για τον Εμπειρίκο τι να πω εγώ...τα έχει πει όλα ο ίδιος μέσα από τα ποιήματά του...μέσα από τα πεζά του...μέσα από τις φωτογραφίες του...εμένα απλώς μου αρέσει πάρα πολύ!!!και πάλι σε ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή