Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ανοσοποιητικό σύστημα...ας το θωρακίσουμε εν όψει του χειμώνα

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα -ως γνωστόν -είναι το σύστημα ασφαλείας του οργανισμού μας.
Σε μια περίοδο λοιπόν όπως είναι ο χειμώνας είναι σημαντικό να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην θωράκισή σου,να το ενισχύσουμε και να το ισχυροποιήσουμε με την κατάλληλη διατροφή.
Με ισχυρό ανοσοποιητικό δεν θα φοβόμαστε ούτε ιούς ,
ούτε μολύνσεις ,
ούτε γρίπη.
Και ας ξεκινήσουμε με τροφές που είναι σύμμαχοι του ανοσοποιητικού μας με πρώτο,τι άλλο;...
read more:https://botanologia.gr/anosopoiitiko-systima-as-to-thorakisoyme-en-opsei-toy-cheimona/

9 σχόλια:

  1. Για ακομη μια φορα ακρως ενδιαφερουσα αναρτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θάλεια,γράφεις πάντοτε εύστοχα-καίρια-και ολοκληρωμένα.το πουλάκι μου άρεσε και οπτικά ως εικόνα και ως συμβολισμός-απο την μία το χιόνι και παγωνιά και απο την άλλη ένα πετούμενο ον που καλείται να ζεσταθεί-τραφεί-επιβιώσει σε αντίξοες συνθήκες του φυσικού κόσμου.(βάλε τώρα πόσο κακό κάνουμε οι άνθρωποι στην φύση και τα έμβια όντα-τέκνα της με τις παρεμβάσεις-παρεμβολές μας στο φυσικό κλίμα-περιβάλλον του πλανήτη και όλα αυτά όχι για την επιβίωση μας αλλά για το κέρδος μερικών)
    το πουλάκι θα επιβιώσει-ο άνθρωπος θα ξαναγυρίσει στην φύση-η ζωή θα επανακτήσει τα φυσικά και ηθικά της δικαιώματα-και συ..θα συνεχίσεις να σπέρνεις σπόρους και να διαδίδεις τα βότανα σε υποψήφιους "βοτανολόγους".
    έλλογα και φυσιολογικά λέγε και χαίρε!
    d.a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ Λαμπρινή μου ....
    καλό σαββατο-κύριακο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλέ μου φίλε πάντα με συγκινείς με τα σχόλιά σου!!!!!πράγματι με το πουλάκι ακριβώς αυτό ήθελα να δείξω...όλες οι φωτογραφίες με τις οποίες συνοδεύω τις αναρτήσεις μου έχουν συμβολικό χαρακτήρα.....το θέμα με τα ζώα όμως φίλε μου με πονάει βαθιά....για αυτό και δεν το αγγίζω...δεν θέλω να γίνω γραφική....προτιμώ να το πολεμάω από ένα αφανές πεδίο....την καλημέρα μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θάλεια μου καλημέρα...
    τις ευχαριστίες μου για τις γνώσεις σου και τον τρόπο που μας τις χαρίζεις στις έχω εκφράσει πολλές φορές...και άλλη μία σήμερα...
    ( εμένα πάντως,με καθημέρινά σε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι-λεμόνι 30 σταγόνες εχινάκεια με βλέπει ο υιός της γρίπης χρόνια τώρα και..αλλάζει δρόμο..)
    καλό σου Σ/Κ..-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βιβή μου μακάρι αυτή την τόσο απλή αλλά τόσο σημαντική για τον οργανισμό μας και την ευεξία μας ενέργεια να την ακολουθούσαν και όλοι αυτοί οι γονείς που κάθε χειμώνα φορτώνουν τα παιδάκια με πλήθος αντιβιώσεων...ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν τι δύναμη κρύβει αυτός ο χυμός που περιγράφεις.....εμείς πάντως στο "ύψος μας"...
    τα φιλιά μου καλή μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπημένη Θάλεια, κάθε ανάρτησή σου και ένας ύμνος στη μάνα γη που μας φροντίζει με τόση αγάπη. να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημέρα καλή μου και ευχαριστώ πολύ...ακριβώς έτσι...η αγαπημένη μας Γαία έχει φροντίσει και το παραμικρό...το πιό απλό χορταράκι που μπορεί να φύεται στην άκρη του δρόμου κρύβει μέσα του και ένα δώρο για μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αγαπητέ μου φίλε "Donandre"ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή - μου επιβεβαίωσες με το σχόλιό σου αυτό κάτι για το οποίο είχα αμφιβολίες-και μακάρι φίλε μου κάποια στιγμή να γίνει αυτό που λες "ότι η έρημοι θα γίνουν οάσεις δένδρων και ανθρώπων,τα αγκάθια θα γίνουν κρίνα και ο φύσειος άνθρωπος θα αρχίσει να τρέφεται με γάλα-καρπούς και με χυμό βοτάνων!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή