Οι πάμπολλες χρήσεις της κανέλας
Επειδή μας αρέσει πολύ το λάδι ,
επειδή το λάδι είναι όντως ένας θησαυρός υγείας ,
επειδή η χώρα μας έχει ένα από τα καλύτερα λάδια του κόσμου ας δούμε μια απλή τεχνική αρωματισμού του με κανέλα.*
Aς ξεκινήσουμε και
1ο ~ ας αρωματίσουμε το λάδι μας με κανέλα και δάφνη
Eίναι ένα εξαιρετικά εύγευστο λάδι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μαρινάρουμε κρέατα , να το προσθέσουμε σε βραστά ως επί το πλείστον κρέατα αλλά κυρίως σε σαλάτες με ωμά λαχανικά και βότανα και σε φρουτοσαλάτες.
θα χρειαστούμε :
– έξι ξυλάκια κανέλα Κεϋλάνης -προσέχουμε να είναι φρέσκα- αν δεν είμαστε πολύ σίγουροι ότι είναι φρέσκα ας τα ξύσουμε λίγο εξωτερικά με έναν τρίφτη
– πέντε φύλλα δάφνης
– ένα γυάλινο δοχείο με μεγάλο στόμιο το οποίο να χωράει περίπου ένα λίτρο λάδι
– ελαιόλαδο
Και...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου