Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ιδιότητες των βοτάνων που δεν πρέπει να ξεχνάμε

Πολύτιμες ιδιότητες των βοτάνων – O Θεόφραστος στο βιβλίο του “Περί Φυτών Ιστορίαι”, θεμελιώνει τις βάσεις της βοτανικής και στα 450 φυτά που περιγράφει, αναφέρει και τις φαρμακευτικές του εφαρμογές.
Ο Αριστοτέλης μας περιγράφει 500 περίπου φάρμακα στην “Ιστορία των Φυτών”
Ανάμεσά τους και τα παρακάτω πασίγνωστα και σε μας σήμερα βότανα,που πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε την σπουδαιότητά τους – ας δούμε ένα ελάχιστο δείγμα των ιδιοτήτων τους!
#.1 o χυμός της τσουκνίδας -ιδανικότατος σε περιπτώσεις αναιμίας,
– σε περιπτώσεις αρθρίτιδας,
– σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας,
-άριστο γιατρικό για παθήσεις της χολής,για όσους υποφέρουν από πέτρες στα νεφρά και από χρόνια ή οξεία νεφρίτιδα.
#.2 το φασκόμηλο μέσα στο πέρασμα των αιώνων απέκτησε ιδιότητες..
ιερές,
θεϊκές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου