Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

είναι η ζάχαρη τοξική; the toxic truth about sugar

the toxic truth about sugar
είναι η ζάχαρη τοξική;
είναι η ζάχαρη ένα δηλητήριο;
δυστυχώς ναι μας λένε οι επιστήμονες-ερευνητές των πανεπιστημίων της Καλιφόρνιας και του Σαν Φρανσίσκο
Robert H. Lustig,
Laura A. Schmidt και
Claire D. Brindis...
σε άρθρο τους στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nature» οι Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν
ότι η ζάχαρη ενέχει κινδύνους για την υγεία που δικαιολογούν τον έλεγχό της όπως 
το αλκοόλ
ο τίτλος είναι ενδεικτικός:
και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση ζάχαρης δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί υποστηρίζουν
ήρθε η ώρα να δράσουμε ενάντια σε ζάχαρη επισημαίνοντας ότι
είναι απαραίτητος ένας νέος ειδικός φόρος για να μειωθεί η αυξανόμενη παγκόσμια κατανάλωση της ζάχαρης και των ουσιών που την περιέχουν
οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Robert H. Lustig ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα παιδικής παχυσαρκίας ζητούν να 
υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στην ακολουθούμενη δημόσια πολιτική σχετικά με τη ζάχαρη
κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερβολική κατανάλωσή της η οποία τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει τριπλασιαστεί διεθνώς με αποτέλεσμα:
την έξαρση του διαβήτη
την υψηλή αρτηριακή πίεση
τη χοληστερόλη
το μεταβολικό σύνδρομο
τον καρκίνο
την πρόωρη γήρανση
την εγκεφαλική άνοια
και
την έξαρση της παχυσαρκίας 
το πρόβλημα με τη ζάχαρη δεν είναι απλώς η αύξηση του σωματικού βάρους αλλά
το ότι η ζάχαρη θεωρείται εξίσου τοξική για το ήπαρ όπως το αλκοόλ
η ζάχαρη - επιμένουν οι επιστήμονες- είναι ένα νέο πρόβλημα διότι
εξελικτικά η ζάχαρη ήταν διαθέσιμη στους προγόνους μας μόνο
α) μέσω των φρούτων και το βασικότερο για λίγους μόνο μήνες το χρόνο την 
εποχή της συγκομιδής και
β) μέσω του μελιού και αυτό σε λίγες ποσότητες διότι εφρουρείτο πολύ καλά από τις μέλισσες 
αλλά- το έχω πει πολλές φορές "πάντα υπάρχει ένα αλλά"- 
τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί η επεξεργασμένη ζάχαρη σε σχεδόν όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιορίζοντας έτσι
τις δυνατότητες επιλογής όλων εμάς 
ο παρακάτω σύνδεσμος οδηγεί σε μία τηλεοπτική συνέντευξη του καθηγητή Robert H. Lustig που απαντάει στο παραπάνω ερώτημα
εμείς βέβαια έχουμε τη δυνατότητα να τη βγάλουμε τελείως από την καθημερινή μας διατροφή και
να την αντικαταστήσουμε με το θαυμάσιό μας  μέλι ή 
με το πετιμέζι.........................
...............................
ας θυμηθούμε:

2 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμα όλα αυτά που γράφεις,σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!Φιλιά και καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή