Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

ένας αντιυπερτασικός χυμός φρούτων

υπέρταση......
αυτή η επίμονη αύξηση της αρτηριακής πίεσης πάνω από συγκεκριμένα επίπεδα...
και...
η οποία ταλαιπωρεί-δυστυχώς-πολλά άτομα...
οι ειδικοί λένε πως υπάρχουν πολλά βήματα αντιμετώπισής της
εμείς
ας ετοιμάσουμε ένα χυμό ιδανικό για τις αντιυπερτασικές αλλά και για τις τονωτικές του ιδιότητες
~~~~~~~~~~~~~~
στο μπλέντερ χτυπάμε
μιά μπανάνα
ένα μήλο με την φλούδα και
μισό αχλάδι
προσθέτουμε το χυμό ενός πορτοκαλιού
και μισού λεμονιού
~~~~~~~~~~~~~
και γιατί αυτά τα φρούτα;
διότι είναι πλούσια σε κάλιο με σημαντικότατο το ρόλο της μπανάνας
η μπανάνα και το κάλιό της
το φρούτο που η φύση έφτιαξε με τόσο υψηλές ποσότητες καλίου καθιστώντας το το κατ' εξοχήν αντιυπερτασικό φρούτο
το κάλιο σαν ηλεκτρολύτης που είναι βοηθά τον οργανισμό μας να αποβάλει
το υπερβάλλον νάτριο με αποτέλεσμα τη μείωση της ψηλής πίεσης
διότι
ενώ η διατροφή του ανθρώπου ιστορικά  ήταν υψηλή σε κάλιο και χαμηλή σε νάτριο
ενώ είμαστε από τη φύση μας φτιαγμένοι να ακολουθούμε μια διατροφή υψηλή σε κάλιο και χαμηλή σε νάτριο
η σύχρονη διατροφή μας έχει ανατρέψει αυτό τον κανόνα
η σύγχρονη  διατροφή που περιλαμβάνει πολύ αλάτι μας έχει οδηγήσει  σε περίσσεια νατρίου στο σώμα με τους περισσότερους από
εμάς να καταναλώνουμε διπλάσια ποσότητα απ' ό,τι θα έπρεπε
έτσι
η επάνοδος της ψηλής πίεσης σε κανονικά επίπεδα θα είναι αποτελεσματικότερη όταν
ο συνδυασμός καλίου και νατρίου είναι:
περισσότερο κάλιο και λιγότερο νάτριο και όχι μονομερής δηλαδή μόνο μείωση της ποσότητας του αλατιού
και για να πετύχουμε αυτούς τους συνδυασμούς
πρέπει
να αγαπήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά και όχι να τα τρώμε κατ΄ανάγκη
τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πάρα πολύ καλές πηγές καλίου
-σε επόμενη ανάρτηση περισσότερα για τη σχέση αλατιού και καλίου και τα τρόφιμα που τα περιέχουν-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
αφού λοιπόν ανακατέψουμε πολύ καλά τον χυμό μας -ο οποίος εκτός από κάλιο περιέχει και
# φυτικές ίνες
# βιταμίνες-υψηλή  περιεκτικότητά σε βιταμίνη C και
βιταμίνη Β6 δυό βιταμίνες που παίζουν και αυτές σημαντικό ρόλο στη μείωση της υπέρτασης
# ιχνοστοιχεία-
τον απολαμβάνουμε
ενώ ταυτόχρονα
βρίσκουμε και λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε
διότι
το καθημερινό άγχος μπορεί και αυτό
να αυξήσει την αρτηριακή πίεση
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
thalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου