Οι λιαστές ντομάτες είναι ένας τρόπος να κρατήσουμε το απόλυτο αυτό καλοκαιρινό λαχανικόστο τραπέζι μας και στη διατροφή μας το χειμώνα.
Θα χρειαστούμε κατ’ αναλογία-
– δύο κιλά κόκκινες στρογγυλές ντομάτες
– 200 γρ χοντρό θαλασσινό αλάτι
– ένα μεγάλο ξέβαθο ταψί
– μία σχάρα* ,την οποία θα τοποθετήσουμε πάνω στο ταψί
– τούλι ή μια αυτοσχέδια κρησάρα – σήτα
Ξεκινάμε:
Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες μας και τις κόβουμε στα δυο.
Αφαιρούμε τους σπόρους και τις αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό.
Τοποθετούμε τη σχάρα πάνω στο ταψί και αραδιάζουμε πάνω στη σχάρα τις ντομάτες με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε τις ντομάτες μας με.....
read more:https://botanologia.gr/liastes-pentanostimes-ntomates-kai-skoni-ntomatas/
Θα χρειαστούμε κατ’ αναλογία-
– δύο κιλά κόκκινες στρογγυλές ντομάτες
– 200 γρ χοντρό θαλασσινό αλάτι
– ένα μεγάλο ξέβαθο ταψί
– μία σχάρα* ,την οποία θα τοποθετήσουμε πάνω στο ταψί
– τούλι ή μια αυτοσχέδια κρησάρα – σήτα
Ξεκινάμε:
Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες μας και τις κόβουμε στα δυο.
Αφαιρούμε τους σπόρους και τις αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό.
Τοποθετούμε τη σχάρα πάνω στο ταψί και αραδιάζουμε πάνω στη σχάρα τις ντομάτες με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε τις ντομάτες μας με.....
read more:https://botanologia.gr/liastes-pentanostimes-ntomates-kai-skoni-ntomatas/
Λιαστές κάνω κι εγώ και τις ξέρω ,τη σκόνη ντομάτας πρώτη φορά τη βλέπω και μου κάνει τρομερή εντύπωση ,ενδιαφέρον φαίνεται,σ ευχαριστώ καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα Νέλλη μου!!!
Διαγραφήείναι ένα πολύ γευστικό μπαχαρικό και μπορούμε να την προσθέσουμε ακόμα και σε σαλάτες που παραδοσιακά δεν βάζουμε ντομάτα!!!
Ενδιαφέρον κείμενο. Καμιά μέρα μπορεί να το προσπαθήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία ερώτηση ή διόρθωση (ότι βγει): Διάβασα κάπου ότι η ντομάτα είναι φρούτο, έστω και αν την χρησιμοποιούμε σαν χόρτο. Έχεις ακουστά κάτι;
αγαπητέ Μιχάλη διάβασε την αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μου "ντομάτα...η κυρία με τα κόκκινα και η ιστορία της στο διάβα των αιώνων"
Διαγραφήhttp://botanologia.blogspot.gr/2012/09/blog-post_10.html