Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Υγιείς συνήθειες για να ξεκινήσουμε τον καινούργιο χρόνο

Οι γιορτές τελείωσαν.
Ένας καινούργιος χρόνος μας επισκέφτηκε και ίσως θα έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας κάποιες κακές συνήθειες, ειδικά διατροφικές, οι οποίες είναι επιβαρυντικές για τον οργανισμό μας και να υιοθετήσουμε υγιείς διατροφικές και όχι μόνο, συνήθεις, οι οποίες θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας και θα μας χαρίσουν ευεξία και ευζωία.
Ας δούμε κάποιες προτάσεις
(1) τρώμε μέρα με τη μέρα που περνάει όλο και περισσότερα οργανικά φρούτα και λαχανικά ειδικά πράσινα.
# τα τρώμε είτε ωμά είτε ελαφρώς βρασμένα στον ατμό, και φρούτα πολλά και διάφορα φρούτα, γιατί τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πολλά άτομα, ενώ έχουν κανονικό βάρος, να πάσχουν από διαταραχή πρόσληψης τροφής (ARFID), δηλαδή πάσχουν από ακραίο υποσιτισμό κατά τον οποίο τα επίπεδα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων να είναι πάρα πολύ χαμηλά.
(2) ναι, επιβάλλεται να μασάμε αργά και περισσότερο ώρα
(3) ναι, όταν τρώμε δεν μιλάμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου