Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τηγανίτες με ροδέλες μήλου

από τις βόλτες μου στον κόσμο των blogs
πολλές φορές στη βόλτα μου στη χώρα των blogs και των ιστοσελίδων ανακαλύπτω μικρά διαμάντια...
αναρτήσεις διαφόρων ενδιαφερόντων...
άλλοτε
εντυπωσιακές
άλλοτε
χρήσιμες
άλλοτε
απολαυστικές
ενημερωτικές
χιουμοριστικές...
μερικές από αυτές είναι τόσο χρήσιμες που υποκύπτω στον πειρασμό της αναδημοσίευσης αλλά και της παρασκευής αν είναι συνταγές μαγειρικής!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μια διαφορετική, χαριτωμένη ιδέα, τα μήλα κομμένα σε ροδέλες, βουτάνε στον χυλό για τηγανίτες, ψήνονται και σερβίρονται σαν πρωινό με μελένιο γιαουρτάκι και καρύδια. Μια γλυκιά και θρεπτική εναλλακτική των γνωστών pancakes!

Τηγανίτες με ροδέλες μήλου

Υλικά ( 8 - 10 τηγανίτες)

1/2 κούπα γιαούρτι
50 ml γάλα
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/3 κουταλάκι αλάτι
½ - ¾  της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μισό μισό με ολικής
3 κουταλιές της σούπας βρώμη
1 κουταλάκι baking powder
2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες
Για το γιαουρτάκι
½ κούπα γιαούρτι
1 - 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Λίγη κανέλα
Καρύδια για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα, τα αυγά, την βανίλια, την ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με πιρούνι ωστε να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το αλέυρι, την βρώμη και το baking powder. Ανακατεύουμε καλά τον χυλό μας και τον αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά.
Αν έχουμε το εργαλείο για τα σπόρια του μήλου, το ξεσποριάζουμε πριν το κόψουμε σε ροδέλες, διαφορετικά αφού τα κόψουμε σε ροδέλες χρησιμοποιούμε ενα καπάκι απο μπουκάλι ή το tip του κορνέ ανάποδα για να δημιουργήσουμε την χαρακτηριστική τρύπα στην μέση.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε ½ κουταλάκι βούτυρο.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτάμε μία μία τις ροδέλες μήλου στον χυλό και τοποθετούμε στο τηγάνι. Οταν η κάτω πλευρά τους πάρει καλό χρώμα, τις γυρίζουμε να ψηθούν κ απο την άλλη.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολάκι το γιαούρτι με το μέλι, την κανέλα και σερβίρουμε με καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου