Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Πονεμένα γόνατα και αρθρώσεις-ας τα προστατέψουμε με μιά ενεργειακή τροφή

google.gr

Ενεργειακή τροφή για να προστατέψουμε πονεμένα γόνατα και οι αρθρώσεις 

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως η ακατάλληλη στάση του σώματος θεωρείται μία από τις κύριες αιτίες για τους πόνους της πλάτης,
των αρθρώσεων και
των ποδιών μας.
Αυτοί οι πόνοι,στην αρχή,μπορεί να μην μας ενοχλούν πολύ,αλλά με το πέρασμα του χρόνου και τις συνεχείς ακατάλληλες στάσεις του σώματός μας αρχίζουν να γίνονται ενοχλητικοί και πολλές φορές επώδυνοι,για αυτό καλό είναι να προσέχουμε πάρα πολύ:
α) το πως καθόμαστε και ειδικά όταν η εργασία μας και οι ασχολίες μας απαιτούν καθιστική ζωή
και
β) την διατροφή μας...
και πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας διότι υπάρχουν τρόφιμα που βελτιώνουν την δομή των οστών και βοηθούν τις αρθρώσεις μας να ανακτήσουν την φυσικότητά τους και τη εύρυθμη λειτουργία τους,αλλά και τρόφιμα που επιδεινώνουν την όποια ανισορροπία!!!
στην πρώτη ομάδα τροφών συγκαταλέγονται:
- το μέλι
- ο λιναρόσπορος
- οι σπόροι της κολοκύθας
- το σουσάμι και πολλές άλλες.
Και ας δούμε πως μπορούμε να ετοιμάσουμε μιά σούπερ τροφή η οποία βελτιώνει τη συνοχή των οστών μας και αποκαθιστά τις φυσιολογικές λειτουργίες των αρθρώσεων...
και θα χρειαστούμε
- ένα κιλό οργανικό μέλι
- δέκα κουταλιές λιναρόσπορο
- 50g σπόρους κολοκύθας
- πέντε κουταλιές της σούπας σουσάμι
- τρεις κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες*
-  50g ηλιόσπορους
Και
το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ανακατέψουμε πολύ καλά τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν,όσο γίνεται.
Στη συνέχεια,μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα γυάλινο βάζο.
Το μείγμα μας αυτό είναι μιά ισχυρότατη ενεργειακή τροφή από την οποία μπορούμε να παίρνουμε μιά κουταλιά της σούπας πριν από το πρωινό μας γεύμα και
σαν ένα εύγευστο δεκατιανό ή απογευματινό σνακ.
Ο συνδυασμός των υλικών αυτών θα ενισχύσει τις αρθρώσεις μας, την καρδιά μας και θα βελτιώσει την ελαστικότητα των συνδέσμων και των τενόντων μας.
Επίσης θα διεγείρει τον μεταβολισμός μας και θα μας γεμίσει ενέργεια!
Και ας θυμόμαστε πως τίποτα δεν υποστηρίζει τα επίπεδα ενέργειας, την πνευματική μας συγκέντρωση και την περισυλλογή μας όπως ένα υγιές σώμα το οποίο βρίσκεται σε ισορροπία.
Για να συμβαίνει αυτό πρέπει να λαμβάνουμε σταθερά όλο το το φάσμα των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμό μας για να μπορεί το μυαλό μας να είναι πάντα σε εγρήγορση!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
στους παρακάτω συνδέσμους μπορούμε αναλυτικά να δούμε γιατί είναι ιδανικά για τις αρθώσεις μας τα παραπάνω τρόφιμα
http://botanologia.blogspot.gr/2011/04/blog-post_819.html
http://www.medicalnewstoday.com/articles/303864.php
http://www.care2.com/greenliving/20-health-benefits-of-sesame-you-wont-believe.html
* το ασβέστιο,το βόριο και το κάλιο που είναι κάποια μόνο από τα άκρως απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που περιέχει σε υψηλά επίπεδα η μαύρη σταφίδα συμβάλουν στην ενίσχυση και ανάπτυξη των οστών μας, μειώνοντας έτσι και τις πιθανότητες της οστεοπόρωσης.
https://draxe.com/sunflower-seeds/
thalia