Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Η επιστήμη μίλησε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βράζουμε τα μακαρόνια

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τον τέλειο τρόπο για να βράζουμε μακαρόνια και φαίνεται ότι τόσο καιρό κάναμε μερικά βασικά λάθη.

Σύμφωνα με ερευνητές από την Αμερικανική Χημική Ακαδημία (The American Chemical Society), για να φτιάξετε τα τέλεια μακαρόνια πρέπει να βάζετε πάντοτε αλάτι στο νερό με τα μακαρόνια που βράζουν, αλλά ποτέ ελαιόλαδο.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, ο Kyle Nackers αναφέρει ότι η επιστήμη έχει την εξήγηση.
Σύμφωνα με τον Nackers τα μακαρόνια έχουν τρία βασικά υλικά, τα αβγά, το νερό και το αλεύρι.
Ως αποτέλεσμα έχουν μόνο δύο χημικά στοιχεία, άμυλο και πρωτεΐνες, οπότε είναι εύκολο για τους επιστήμονες να βρουν τον καλύτερο τρόπο μαγειρέματος.

«Το μαγείρεμα έχει να κάνει με την επεξεργασία της πρωτεΐνης και του αμύλου για την καλύτερη μακαρονάδα», είπε.

Ο Nackers προτείνει να ανακατεύουμε τα μακαρόνια συνέχεια ώστε να μην κολλήσουν και τονίζει ότι δεν έχει νόημα να προσθέσει κανείς ελαιόλαδο στο νερό που βράζει.
Ορισμένοι σεφ υποστηρίζουν ότι το λάδι βοηθά ώστε να μην κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους, ενώ άλλοι θεωρούν ότι δεν βοηθά την σάλτσα να «κολλήσει» καλά πάνω στα μακαρόνια.

Σύμφωνα με τον Nackers, όμως, το λάδι έχει ελάχιστη επίδραση στο βράσιμο των μακαρονιών, οπότε δεν έχει νόημα να το προσθέτει κανείς.

Τέλος, τονίζει ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεπλένουμε τα μακαρόνια με νερό αφού τα έχουμε βράσει γιατί με αυτόν τον τρόπο χάνεται όλο το άμυλο που είναι κολλώδες και βοηθά την σάλτσα να μείνει πάνω στα μακαρόνια.
πηγή ενημέρωσης:huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου