Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Πώς να μην μυρίζει το κουνουπίδι

Προτιμείστε τα άσπρα, σφιχτά κουνουπίδια και βράστε τα αποφεύγοντας τις βαριές οσμές
Βρασμένο σε αλατισμένο νερό για τόσο όσο να μαλακώσει χωρίς να διαλυθεί, γίνεται ωραία σαλάτα με την προσθήκη καλού ελαιολάδου και χυμό λεμονιού. Εχει όμως ένα μειονέκτημα: μυρίζει άσχημα όσο βράζει.
Για να μειώσετε αυτή την οσμή μπορείτε να το μαγειρέψετε στον ατμό (θα χρειαστείτε 5-7 λεπτά αν το χωρίσετε σε μικρά μπουκετάκια).
Αν επιμένετε στο βράσιμο στην κατσαρόλα μπορείτε να προσθέσετε στο νερό 1-2 φύλλα δάφνης, ή μισό λεμόνι με τη φλούδα ή μερικές κουταλιές χυμό λεμονιού ή μερικά κομμάτια μπαγιάτικου ψωμιού ή κλωνάρι σέλινο ή ένα κρεμμύδι.
Εάν θέλετε το κουνουπίδι να παραμείνει λευκό προσθέστε στο νερό που βράζει 1-2 κ.σ. ξίδι.
Φροντίστε να επιλέξετε ένα κουνουπίδι σφιχτό και λευκό και κρατείστε το -χωρίς να το πλύνετε- στο ψυγείο για 8-10 ημέρες.
Αν πριν το μαγειρέψετε ανακαλύψετε μερικά μαύρα στίγματα στην επιφάνειά του αφαιρέστε τα με ένα μαχαίρι.
Το κουνουπίδι τρώγεται και ωμό.
Πλύντε το καλά, αφαιρέστε τα φύλλα, χωρίστε το σε μικρά μπουκετάκια και σερβίρετέ το με ένα ντιπ της αρεσκείας σας (πχ με στραγγιστό γιαούρτι-μαγιονέζα και κίμινο).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
πηγή πληροφόρησης:
~~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου