Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Ψωμί του τοστ φτιαγμένο από μπρόκολο

Το τοστ είναι μία πολύ εύκολη λύση, οπότε αν κάνεις μία διατροφή χωρίς αλεύρι τα πράγματα δυσκολεύουν όταν θέλεις να φας κάτι πρόχειρο ή να ετοιμάσεις κάτι για να πάρεις μαζί σου στην δουλειά.
Το μπρόκολο, όμως, ήρθε να δώσει την λύση.
Διαφορετικά ψωμάκια που μπορείτε να μετατρέψετε σε σάντουιτς και να τα πάρετε μαζί σας παντού.
Υλικά:
1 μεγάλο μπρόκολο πλυμένο και καθαρισμένο, ωμό
1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
4 αβγά
Μυρωδικά της επιλογής σας (εγώ έβαλα θυμάρι)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Κόβουμε το μπρόκολο ώστε να μείνουν μόνο οι «φούντες» και λίγο από το κοτσάνι και το «χτυπάμε» στο multi.
Από αυτό το μείγμα θα χρειαστούμε 4 φλιτζάνια.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα 4 φλιτζάνια από το τριμμένο ωμό μπρόκολο, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, κάνουμε μία τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τα αβγά.
Με ένα πιρούνι τα χτυπάμε και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε και με το υπόλοιπο μείγμα.

Το μεταφέρουμε όλο στο ταψί που έχουμε απλώσει την λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Το ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.
Θα έχουμε 12 φέτες.
Tip:Τις φέτες μπορείτε να τις διατηρήσετε και για 1 μήνα στην κατάψυξη.
~~~~~~~~~~~
πηγή:
huffingtonpost.gr
bubblesandavocados.gr
Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης
~~~~~~~~~~~~
thalia:botanologia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου