Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Ένα απλό γλύκισμα,γεμάτο υγεία για όταν ο οργανισμός μας ζητάει κάτι γλυκό

Ένα γλυκάκι πεντανόστιμο με υψηλή διατροφική αξία,γιατί είναι πλούσιο σε:
Βιταμίνες όπως:
- βιταμίνη Α,
- βιταμίνη Ε,
- βιταμίνη C,
Μεταλλικά στοιχεία όπως:
-μαγνήσιο,
-κάλιο,
-ψευδάργυρο,
Yψηλό ποσοστό καροτενοειδών.
Πλούσια πηγή πρωτεϊνών,
με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοστερόλες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.
Και είναι η κολοκύθα.
Και πως μπορούμε να κάνουμε το γλυκάκι μας;
Πολύ-πολύ απλά:
Αφού έχουμε καθαρίσει την κολοκύθα μας παίρνουμε μία ή δυό φέτες,ανάλογα για πόσα άτομα θα είναι το γλυκάκι μας,
και το κόβουμε σε κυβάκια!
Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και τα ραντίζουμε με ένα μείγμα μπαχαρικών που έχουμε ετοιμάσει με:
-ανεπεξέργαστη ζάχαρη,
-κανέλα,
-λίγο γαρίφαλο,
-λίγο μοσχοκάρυδο και
-λίγο κουρκούμι!
Το γαρίφαλο,
το μοσχοκάρυδο
και το κουρκούμι σε ισόποση ποσότητα,
η κανέλα να υπερέχει και
η ζάχαρη ανάλογα τα γούστα μας!!!
Αφού λοιπόν πασπαλίσουμε τα κομμάτια της κολοκύθας μας,τοποθετούμε το ταψάκι μας σε προθερμασμένο φούρνο και στους 200 βαθμούς.
Τα ψήνουμε μέχρι να μελώσουν!!!
Προσοχή δεν σερβίρουμε καυτό το γλυκάκι μας,αλλά χλιαρό,γιατί η κολοκύθα είναι σαν την πατάτα,είναι κρίμα ένα τόσο νόστιμο γλυκάκι να κάψει τη γλώσσα μας!!!
Χαρείτε το λοιπόν και για τη γλύκα του,αλλά και για την υψηλή διατροφική του αξία,χωρίς ενοχές!!!

Κείμενο-παρουσίαση:thalia-botanologia.blogspot.gr

photo:google.gr