Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

βιταμίνη Κ- η απαραίτητη

η βιταμίνη K είναι μιά από τις δύο βιταμίνες που συντίθενται από τον οργανισμό μας!
η βιταμίνη K συντίθεται από τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου!
αλλά ένα μεγάλο μέρος βιταμίνης Κ το λαμβάνουμε από τα τρόφιμα και
επειδή
η βιταμίνη K είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος
η βιταμίνη Κ προστατεύει τους χόνδρους των αρθρώσεων
η βιταμίνη Κ προστατεύει το δέρμα από τη γήρανση
η βιταμίνη Κ μειώνει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
η βιταμίνη Κ βοηθά σε μεταβολικές διαδικασίες του σώματος
η βιταμίνη Κ  εμποδίζει το σχηματισμό λίθων οξαλικού ασβεστίου στα νεφρά
η αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης Κ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου-2
τα τρόφιμα που την περιέχουν και μας την προσφέρουν είναι:
από τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά-αυτά που έχουν βαθύ, σκούρο πράσινο χρώμα
-το σπανάκι
-τα σέσκουλα
-το λάχανο
-τα γογγύλια -οι κράμβες
-το κουνουπίδι 
-το μπρόκολο
-το μαρούλι
-τα λάχανα Βρυξελλών
-τα σπαράγγια -το σέλινο -το τριφύλλι
-ο μαϊντανός
 από τα βότανα -το πράσινο τσάι -το κάρδαμο -η ματζουράνα -το θυμάρι -η ρίγανη -ο βασιλικό
από τα φρούτα
-τα δαμάσκηνα
-το αβοκάντο
-τα ακτινίδια
-οι φράουλες - 14 mgr ανά 100 gr τροφής
-τα βατόμουρα
από τα φυτικά έλαι
-το ελαιόλαδο - 58 mgr ανά 100 gr τροφής και
-το σογιέλαιο - 200 mgr ανά 100 gr τροφής
από τα αναποφλοίωτα δημητριακά
-η βρώμη -η σίκαλη
-ο φλοιός σιταριού
-τα ρεβίθια
και
-το κρέας
-τα γαλακτοκομικά και
-τα αυγά
 και να θυμόμαστε πως το μαγέιρεμα δεν καταστρέφει τη  βιταμίνης Κ!
thalia:botanologia.blogspot.gr
ας θυμηθούμε και:
η βιταμίνη Κ και η πήξη του αίματος:https://botanologia.blogspot.gr/2012/05/blog-post_09.html