Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Το καλοκαίρι είναι για να ιδρώνουμε και εμείς οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουμε να πηγαίνουμε με τους κανόνες της φύσης.

Φέρνω πάλι στην επικαιρότητα μιά παλιά μου ανάρτηση,
διότι πιστεύω ότι αξίζει της προσοχής μας

Η εφίδρωση και η σημασία της τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού

-οι άνθρωποι πρέπει να πηγαίνουμε με τους κανόνες της φύσης.
-το καλοκαίρι είναι για να ιδρώνουμε.
-η εφίδρωση μέσα στην ζέστη του καλοκαιριού προάγει την καλή υγεία.
Όλα αυτά μας λέει ο Xu Qian διευθυντής του infectious diseases department of China-Japan Friendship Hospital στο Πεκίνο.
Πολλοί γιατροί εφιστούν την προσοχή στα άτομα που περνούν πολλές ώρες σε κλιματιζόμενους τεχνικά χώρους.
Τους επισημαίνουν πως διατρέχουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν βήχα,κρυολογήματα ακόμα και πνευμονία,πολύ συχνότερα από τα άτομα που δεν χρησιμοποιούν τεχνικά μέσα κλιματισμού.
Το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και η πρώτη επιλογή των περισσοτέρων από εμάς είναι η αγορά κλιματιστικού.
Και αυτό για να μπορέσουμε να προφυλαχτούμε από την ζέστη.
Η εφίδρωση όμως που προκαλείται από την ζέστη του καλοκαιριού είναι μία φυσική διαδικασία του οργανισμού για να μπορέσει να διατηρηθεί υγιής -τονίζει Xu Qian και μαζί του πολλοί άλλοι γιατροί.
Οι άνθρωποι που καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού τρέχουν στα κλιματιστικά δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά μόνο να θέτουν σε κίνδυνο τον οργανισμό τους αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Ο οργανισμός αυτών των ανθρώπων δίνει μία συνεχή μάχη προσπαθώντας να προσαρμοστεί την μιά στιγμή στο εξωτερικό θερμό περιβάλλον και την άλλη στιγμή στο εσωτερικό ψυχρό.
Εν τω μεταξύ οι διάφορες ασθένειες του  αναπνευστικού βρίσκουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν.
Στο νοσοκομείο μας επισημαίνει ο dr Xu έχει παρατηρηθεί αύξηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες των κρυολογημάτων,του πυρετού,της πνευμονίας,της φαρυγγίτιδας και άλλων ασθενειών του αναπνευστικού.
Οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονται με την χρήση κλιματιστικών μονάδων.
Επιπλέον οι μεγάλες αυτές διαφορές θερμοκρασίας και η μεταπήδηση από έναν θερμό σε έναν ψυχρό χώρο επιδεινώνουν τους ρευματισμούς και τις αρθρίτιδες και είναι άκρως επιβαρυντικές για τα παιδιά διότι μειώνουν την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού τους.
Εξ άλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε,συνεχίζει ο dr Xu,ότι η εφίδρωση είναι μία σημαντική μέθοδος με την οποία το δέρμα αποβάλλει τις συσσωρευμένες τοξίνες του οργανισμού.
Μπορεί να είναι κακό που με την εφίδρωση το σώμα αποβάλλει μεγάλες ποσότητες σε νερό,ηλεκτρολύτες και αλάτι -τα οποία όμως άμεσα μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε πίνοντας πολύ νερό και τρώγοντας πολλά φρούτα-είναι όμως πολύ χειρότερη και καταστροφική η μη εφίδρωση.
Μέσω του ιδρώτα,όπως είπαμε,αποβάλλονται οι καταστροφικές τοξίνες και εμείς με την χρήση των κλιματιστικών του στερούμε αυτή την δυνατότητα.
Στερούμε από το δέρμα μας -"το τρίτο νεφρό" -όπως πολλοί γιατροί το αποκαλούν-την δυνατότητα να επιτελέσει μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του και να προσφέρει την βοήθειά του στα νεφρά και στο συκώτι την στιγμή που την χρειάζονται....
Ας δώσουμε λοιπόν την δέουσα προσοχή σε διάφορες διαδικασίες του σώματός μας και
μην προσπαθούμε να τις ματαιώσουμε πριν να είμαστε βέβαιοι ποιος είναι ο ρόλος που επιτελούν.
 κείμενα επιμέλεια:thalia-botanologia.blogspot.com

πηγές πληροφόρησης και:
http://www.robertscottbell.com/health-concerns/sweating-in-the-summer-heat-promotes-good-health/
http://www.chinadaily.com.cn/cndy/2010-07/21/content_11028080.htm
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4676581/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου