Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Τα φυτά μεγαλώνουν για να αρέσουν – μένουμε συντονισμένοι στη μουσική της ζωής, στην ομορφιά του πλανήτη μας

 

     Η ποιητική σκέψη του Goethe πως μια πνευματική ουσία κρυβόταν πίσω από την υλική μορφή των φυτών, τοποθετήθηκε σε μια σταθερότερη  βάση από ένα γιατρό και καθηγητή της φυσικής του Πανεπιστημίου της Λειψίας.
Έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από σαράντα μελέτες για θέματα όπως είναι η μέτρηση των ηλεκτρικών ρευμάτων και η αντίληψη των χρωμάτων ο Gustav Theodor Fechner, έφτασε σε σημείο να κατανοήσει σε βάθος τα φυτά με έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο.
Το 1839 άρχισε να κοιτάζει τον ήλιο ελπίζοντας να ανακαλύψει την φύση των μετεικασμάτων, αυτές τις παράξενες εικόνες που φαίνεται πως μένουν απάνω στον αμφιβληστροειδή του ματιού ακόμα και όταν πάψει να υπάρχει ο κανονικός οπτικός ερεθισμός.
Μερικές μέρες αργότερα ανακάλυψε τρομαγμένος πως τυφλωνόταν.
Εξαντλημένος από την υπερκόπωση και ανήμπορος, με την καινούργια του πάθηση να αντιμετωπίσει τους φίλους και τους συνεργάτες του, αποτραβήχτηκε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με μια μάσκα στο πρόσωπό του για να ζήσει μόνος προσευχόμενος να γίνει καλά.
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό, τρία χρόνια αργότερα, καταλαβαίνοντας πως είχε ξαναβρεί την όρασή του, βγήκε ξανά στο φως της ημέρας...
read more:https://botanologia.gr/ta-fyta-megalonoyn-gia-na-aresoyn-menoyme-syntonismenoi-sti-moysiki-tis-zois-stin-omorfia-toy-planiti-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου