Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Ηλεκτρολυτικός ζωμός λαχανικών για άμεση ενυδάτωση του οργανισμού μας

Νερό – Είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό και το μοναδικό, του οποίου η απουσία θα είναι θανατηφόρα μέσα σε λίγες μέρες.
Η κατανόηση της μέτρησης και των απαιτήσεων του νερού για τη ζωή μας είναι πολύ σημαντική.
Από τα αρχέγονα μέχρι και τα σημερινά είδη, ένα σημαντικό κλειδί για την επιβίωσή τους ήταν η πρόληψη της αφυδάτωσης και από όταν παρατηρήθηκε ζωή πάνω στη Γη είχε γίνει κατανοητό πως χωρίς νερό αυτή δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί.*
Για τον άνθρωπο το νερό είναι απαραίτητο για την κυτταρική ομοιόσταση και τη ζωή του* και αποτελεί το 75% του σωματικού βάρους των βρεφών και έως το 55% του σωματικού βάρους των ενηλίκων.
Όσον αφορά το πόσιμο νερό, ακούμε το σώμα μας.
Το στόμα μας θα στεγνώσει λίγο και θα νιώσουμε το κεφάλι μας βαρύ – τότε πρέπει να πιούμε νερό, το συντομότερο δυνατό.
Όταν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, σημαίνει ότι έχουμε σοβαρή ανάγκη ενυδάτωσης.
Αν μάλιστα παρατηρήσουμε το στόμα μας πολύ ξηρό, το σώμα μας  υποφέρει ήδη από έλλειψη νερού και δυστυχώς πολύ λίγοι από εμάς παρατηρούμε ότι το στόμα μας είναι στεγνό όλη την ημέρα, καθώς είμαστε αρκετά απασχολημένοι.
Πέρα από την αφυδάτωση, είναι πολλά ακόμη αυτά που πρέπει να μάθουμε, για το πώς η ενυδάτωση επηρεάζει τη συνολική υγεία μας, επί του παρόντος, διεξάγονται πολλές έρευνες, κυρίως για την επίδραση που μπορεί να έχει η σωστή πρόσληψη νερού στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών...
read more:https://botanologia.gr/ilektrolytikos-zomos-lachanikon-gia-amesi-enydatosi-toy-organismoy-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου