Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Οι δράσεις των βοτάνων – ισχυρά βότανα για τις ιογενείς λοιμώξεις και τα προβλήματα του αναπνευστικού.

Τα ισχυρότερα βότανα για το κρυολόγημα ,το βήχα και τα προβλήματα του αναπνευστικού μας συστήματος
“Ο αέρας που αναπνέουμε είναι πνευματική οικολογία στην πράξη.
Όταν εισπνέομαι την ανάσα της ζωής, μοιραζόμαστε αυτόν τον αέρα με όλες τις άλλες ανθρώπινες υπάρξεις, με όλη τη ζωή πάνω στον πλανήτη μας
Μέσω της αναπνοής, η ενότητά μας με τα δέντρα γίνεται ένα εμφανές γεγονός και η σύνδεσή μας με τους ωκεανούς μας επηρεάζει άμεσα.
Μέσα από την κυκλοφορία των αερίων και της ενέργειας της ατμόσφαιρας,αποκαλύπτεται η πραγματικότητα του πλανητικού όλου ,με τις συνέπειες που έχει για όλες τις ανθρώπινες ζωές.
Αυτό το όραμα αποτελεί τη βάση της ολιστικής θεραπείας, όσο και της οικολογίας – επιστήμης του όλου.
Κάθε λεπτό εισπνέουμαι και εκπνέουμε από δέκα με δεκαπέντε φορές,συνήθως ασυναίσθητα.
Ο αέρας που διακινούμε κάθε μέρα θα έφτανε για να φουσκώσουμε αρκετές χιλιάδες μπαλόνια!
Η αναπνοή μεταφέρει ζωτική ενέργεια μέσα στον οργανισμό.
read more:

5 σχόλια:

 1. Καλησπέρα Θάλεια, ψάχνω εδω και λιγες μέρες στο διαδυκτιο πληροφορίες για την άγρια μέντα (φλισκούνι) και έπεσα πάνω στο ιστολογιο σου και βρήκα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα όσον αφορά τα βότανα και θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι να το γνωρίζεις.
  Άκουσα πρόσφατα μια συζήτηση οτι με φλισκούνι μπορεί κάποιος να φτιάξει ενα ρόφημα, το οποίο πίνοντας το μπορούν να καθαρίσουν οι πνεύμονες μας από τα σωματίδια που αναπνέουμε καθημερινά και το κάπνισμα παθητικό και μη, ως ένα σημείο φυσικά και να τα αποβάλει ο οργανισμόσ μας δια μέσου των ούρων. Δυστυχώς επειδή ήμουν περαστικός δε μπορούσα να ακούσω όλη τη συζήτηση.
  Ισχύει κάτι τέτοιο; Αν ναι ξέρεις τη συνταγή;
  Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλημέρα!!!
  το φλισκούνι είναι ένα βότανο αρκετά ισχυρό το δε αιθέριό του είναι τοξικό και δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ χωρίς την συμβουλή κάποιου ειδικού....
  το φλισκούνι σαν βότανο έχει ισχυρές αντιμικροβιακές-αντισηπτικές-αντιρευματικές ιδιότητες και όχι μόνο...
  έχει χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία της βρογχίτιδας,του άσματος αλλά είναι και ισχυρό εκτρωτικό με σοβαρές παρενέργειες στους πνεύμονες και στο συκώτι...όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...κάποια βὀτανα χρειάζονται μεγάλη προσοχή και την παρακολούθηση από ειδικό και....
  οι συνταγές να εξυπηρετήσουν τις εξατομικευμένες ανάγκες.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. στην Χαλκιδικη το φλισκουνι,το χρησιμοποιουν σε ροφημα,για πονοκοιλο,για διαροιες,και εμετους.το δοκιμασα,και εχει αποτελεσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. το φλισκούνι είναι η άγρια μεντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δες τε τις φωτογραφίες που έχω ανεβάσει για το φλισκούνι
   thalia

   Διαγραφή