Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Nobiletin, μια ουσία με μεγάλη σημασία για την ανθρώπινη υγεία κρυμμένη μέσα στα μανταρίνια

Kάθε μέρα έρχονται στην επικαιρότητα έρευνες, οι οποίες επιβεβαιώνουν τον σπουδαίο ρόλο που παίζουν τα φρούτα, τα βότανα και τα λαχανικά στην διατήρηση της υγείας μας και της ευεξίας μας.
Murray Huff αγγειακός βιολόγος από την Schulich School of Medicine και Dentistry του Canada και οι συνεργάτες του σε προηγούμενες μελέτες τους, εντόπισαν ένα νέο ισχυρότατο αντιοξειδωτικό στα μανταρίνια.
H ομάδα των επιστημόνων διαπίστωσε ότι η ουσία με το όνομα Nobiletin δεν εμποδίζει μόνο την παχυσαρκία, αλλά
προσφέρει ισχυρότατη προστασία έναντι του διαβήτη τύπου 2 και της αρτηριοσκλήρυνσης, η οποία αρτηριοσκλήρυνση είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες καρδιακές προσβολές και
τα περισσότερα εγκεφαλικά επεισόδια.
Σε ένα μοντέλο του μεταβολικού συνδρόμου που αναπτύχτηκε από τους ερευνητές, τα ποντίκια της πρώτης ομάδας τράφηκαν με μία δυτικού τύπου διατροφή, μία διατροφή πλούσια σε λίπη και απλά σάκχαρα.
Το αποτέλεσμα ήταν όλα τα μέλη της ομάδας να γίνουν παχύσαρκα, να αποκτήσουν αρτηριοσκλήρυνση και όλα τα χαρακτηριστικά του μεταβολικού συνδρόμου δηλαδή:
– αυξημένη χοληστερόλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου