Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Οι δράσεις των βοτάνων – Ισχυρότατα αντισηπτικά βότανα

Οι δράσεις των βοτάνων – Ισχυρότατα αντισηπτικά βότανα και αιθέρια έλαια βοτάνων
 μας-Τα αντισηπτικά βότανα *είναι βότανα που σκοτώνουν ή αναστέλλουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών στις εξωτερικές επιφάνειες του σώματός μας- στο δέρμα μας- και γενικά διακρίνονται από τα αντιμικροβιακά βότανα, τα οποία καταστρέφουν τους μικροοργανισμούς στο εσωτερικό του οργανισμού μας.
Μπορεί όμως κάποιο αντιμικροβιακό βότανο να είναι και ισχυρό αντισηπτικό.
Τα αντισηπτικά βότανα, εκτός από την προστασία του δέρματός μας από εξωτερικούς μολυσματικούς παράγοντες, βοηθούν και στην πρόληψη και την εξουδετέρωση της μόλυνσης και του σχηματισμό πύου, αναστέλλοντας την ανάπτυξη των μολυσματικών οργανισμών.
Έτσι τα αντισηπτικά βότανα τα χρησιμοποιήσουμε και για τον καθαρισμό πληγών όπως εκδορές,
κοψίματα,
καψίματα,
γρατσουνιές,
δερματίτιδα,
έκζεμα,
τσιμπήματα εντόμων,
και ανοικτές φουσκάλες και απολυμαίνουμε μολυσμένες πληγές, καθ ‘όλη τη διάρκεια της θεραπείας τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου