Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ρόλος της δίαιτας και των βοτάνων στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και γιατί η γλουτένη μπορεί να προκαλέσει ρευματοειδή αρθρίτιδα

Όταν τρώμε τροφές που περιέχουν γλουτένη μπορεί να οδηγηθούμε σε ρευματοειδή αρθρίτιδα μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και πόνο στις αρθρώσεις μας.
Αυτό συμβαίνει διότι πολλά άτομα έχουν δυσανεξία στη γλουτένη
Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα περισσότερα δημητριακά όπως στο σιτάρι,
στο κριθάρι,
στη σίκαλη και 
στη βρώμη.
Bρίσκεται και σε όλα τα υποπροϊόντα τους όπως στο ψωμί και στα ζυμαρικά 
Oι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα από την κατανάλωση της άρα και θα εντοπίσουν το πρόβλημα.
Κάποια όμως άτομα δεν έχουν συμπτώματα και αυτό μπορεί να δημιουργήσει αυξημένο -εν αγνοία τους -κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας
Έχοντας δυσανεξία στη γλουτένη σημαίνει ότι για το σώμα μας η γλουτένη είναι δύσπεπτη  και ενδεχομένως αυτό
να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις.
Μία από τις σοβαρές παθήσεις που μπορεί να προκαλέσει η δυσανεξία στη γλουτένη είναι και η ρευματοειδής αρθρίτιδα
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση ασθένεια.
Στα αυτοάνοσα το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός μας επιτίθεται σε υγιή ιστό, τον οποίο τελικά καταστρέφει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου