Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Ελαιόλαδο για τη θεραπεία και την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα θέλει αλλαγή και αναθεώρηση του τρόπου ζωής μας.
Πολλές φορές ακούω τις ερωτήσεις:
– μα τι να κάνω;
– πως να την αποφύγω;
– γιατί να με ταλαιπωρεί;
Οι απαντήσεις φίλοι μου πολύ εύκολες και πολύ εύκολα πραγματοποιήσιμες αρκεί μόνο η απόφαση.
Η δυσκοιλιότητα – όλοι μας το γνωρίζουμε -είναι ένα σύμπτωμα της δυσλειτουργίας του πεπτικού συστήματος!
Δεν είναι καινούργια πάθηση – ήταν γνωστή από τη αρχαιότητα, όταν ο Μεγάλος Ιπποκράτης χορηγούσε για την αντιμετώπισή της τον βασιλικό ως φάρμακο – καινούργιο στοιχείο είναι η μεγάλη της εξάπλωση.
Σιγά-σιγά ο σύγχρονος τρόπος ζωής όπως η λαθεμένη και άστατη διατροφή,
η μόλυνση του περιβάλλοντος,
το άγχος και η απουσία σχεδόν σωματικής άσκησης έχει κάνει τη δυσκοιλιότητα ένα πολύ συνηθισμένο αλλά αρκετά σοβαρό πρόβλημα του πεπτικού συστήματος.
Μην ξεχνάμε ότι πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι το 90% των παθήσεων που ταλαιπωρούν τον σύγχρονο άνθρωπο οφείλεται στην δυσκοιλιότητα, διότι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου