Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Αιτίες που προκαλούν κεφαλαλγία-πονοκέφαλο και ημικρανία

Δεν είναι λίγες οι φορές που επιστήμονες και ερευνητές έχουν ασχοληθεί με το θέμα των πονοκεφάλων και των ημικρανιών.
Μεταξύ των αιτιών των πονοκεφάλων που έχουν αναφερθεί είναι και οι μυρωδιές, οι οσμές.
Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε οι ασθενείς με ημικρανία ανέφεραν ότι συγκεκριμένες οσμές προκάλεσαν τις ημικρανίες τους.
Ο Dr. Hirsch και ο Dr. Chil Kang  θεωρούν ότι και το αντίθετο είναι αλήθεια.
Ίσως ορισμένες μυρωδιές θα μπορούσαν και να μειώσουν τα συμπτώματα της ημικρανίας,
Έτσι επέλεξαν να διερευνήσουν την επίδραση της εισπνοής του πράσινου μήλου δεδομένου ότι σε προηγούμενες μελέτες είχαν αποκαλύψει την ικανότητά του να μειώνει το άγχος.
Η μελέτη είχε τα εξής στάδια:
1) πενήντα (50) ασθενείς με χρόνια κεφαλαλγία – τριάντα (33) γυναίκες και δεκαεπτά(17) άνδρες, από  ηλικίες δέκα οκτώ (18) έως εξήντα επτά 67 ετών – προσφέρθηκε εθελοντικά για αυτή την εγκεκριμένη μελέτη.
Οι πονοκέφαλοι αυτοί ταξινομήθηκαν σύμφωνα με  την επιτροπή ταξινόμησης πονοκεφάλων (Headache Classification Committee) της διεθνούς εταιρείας κεφαλαλγίας (International Headache Society...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου