και τι σχέση έχουν με τα "bran";
Λοιπόν...
Τα πίτουρα είναι ένας συνδυασμός της αλευρώνης , του περικαρπίου και του φύτρου των σιτηρών , τα οποία διαχωρίζονται από το αλεύρι μετά το άλεσμα , όταν θέλουμε να πάρουμε άσπρο αλεύρι.
Είναι δηλ τα πίτουρα υποπροϊόν της άλεσης και συνήθως , μέχρι πριν κάποια χρόνια , τα χρησιμοποιούσαμε μόνο ως ζωοτροφή.
Αυτό άλλαξε όταν , κατόπιν ερευνών , οι μελετητές παρατήρησαν την σπουδαιότητα για τον ανθρώπινο οργανισμό του πίτουρου και της ολικής άλεσης.
Παρατηρήθηκε πως:
- η αλευρώνη είναι πλούσια σε πρωτεΐνες , απαραίτητα λιπαρά οξέα, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο , σίδηρο.
Επίσης το σπουδαίο αυτό φυτοθρεπτικό συστατικό είναι σημαντική πηγή θειαμίνης ,
νιασίνης ,
ριβοφλαβίνης ,
χολίνης ,
βεταΐνης ,
φολικού οξέος ,
φαινολικών ενώσεων όπως φαινολικά οξέα και πολύπλοκες φαινόλες , μεταξύ των οποίων και οι ισχυρότατες λιγνάνες με τις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δράσεις....
Έχουμε καταντήσει να τρεφόμαστε με κονσέρβες και πεθαμένες τροφές. Απόδειξη αυτό το κείμενο. Κανονικά δεν θα έπρεπε να χρειάζεται κανενός είδους τέτοια ανάρτηση, επειδή θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό το να τρώμε ανεπεξέργαστες τροφές. Σήμερα όμως όλοι πηγαίνουν τα παιδιά τους στα Γκούντις και στα Μακντόναλντς εθίζοντάς τα σε γεύσεις και τρόφιμα ξένα στο σώμα μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου έστειλα ένα πολύ ωραίο και πολύ ενδιαφέρον βιβλίο διατροφής.
καλημέρα αγαπητέ e-φίλε μου!!!
Διαγραφήτα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα λες και αυτό είναι καταστροφικό για όλους μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά
μακάρι να μπορούσε περισσότερος κόσμος να καταλάβει την τεράστια σημασία της σωστής διατροφής