Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Ζυμαρικά all' Arrabbiata,ένα τέλειο πιάτο

Ριγκατόνι,ή πέννες ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάμε, all' Arrabbiata,μιά συνταγή που πάντα
μου κέντριζε το ενδιαφέρον η απλότητα των υλικών της,
και το αποτέλεσμα πάντα λαχταριστό!

Σας τη μεταφέρω.
Πρώτα - πρώτα το λάδι μας να είναι αγνό παρθένο.
Το κεφαλοτύρι μας αρίστης ποιότητας,το κεφαλοτύρι είναι πάντα από πρόβειο γάλα.
Όποιο ζυμαρικό προτιμάμε πέννες ή ριγκατόνι εκλεκτής ποιότητας
Καυτερή πιπεριά όπως η capsicum annum (african bird pepper) ιδανική για αrrabbiata ή ότι άλλο μας αρέσει.
Ρίγανη ή μαντζουράνα.
Κρεμμύδια.
Σκόρδο και τον κυριαρχικό ρόλο έχουν οι αποφλοιωμένες ντομάτες.
Με όλα αυτά τα υλικά μας και μετά από λίγη ώρα προετοιμασίας θα έχουμε μπροστά μας ένα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών all'αrrabbiata
Pasta all'arrabbiata στα Ιταλικά σημαίνει θυμωμένα ζυμαρικά, διότι είναι κόκκινα και καυτερά όπως κόκκινο σαν θυμωμένο και καυτερό γίνεται το πρόσωπο με την πρώτη πιρουνιά πριν παραδοθεί, στην συνέχεια, στην απαράμιλλη και θεϊκή τους γεύση!
Πρόκειται για μια σάλτσα ντομάτας με καυτερή κόκκινη πιπεριά που σερβίρεται με πεκορίνο.
Η πιπεριά μας μπορεί να είναι σε σκόνη αλλά η γεύση με φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά είναι σκέτη απόλαυση!*
Και επειδή η καυτερές πιπεριές είναι πολύ ισχυρές η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από τις προσωπικές μας προτιμήσεις και την εξοικείωσή μας με αυτές.
Εάν χρησιμοποιήσουμε μιά πολύ ισχυρή πιπεριά φροντίζουμε όταν την καθαρίζουμε και την πλένουμε να τη χειριζόμαστε με προσοχή και ει δυνατόν με γάντια ή με πιρούνι και μαχαίρι.
Και
- πλένουμε και κόβουμε την πιπεριά μας σε μικρούς κύβους
- ξεφλουδίστε και πολτοποιούμε δυό μεγάλες, ή τριεις αν είναι μικρές, σκελίδες σκόρδο
- ψιλοκόβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι μας και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το σκόρδο μας,
προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα μας σε δυνατή φωτιά μέχρι να καταλάβουμε πως η πιπεριά μας και τα κρεμμύδια έχουν φτάσει στο επιθυμητό για τα γούστα μας βράσιμο.
Στη συνέχεια σβήνουμε με μισό φλιτζανάκι κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει η σάλτσα μας.
Και ήρθε η ώρα να προσθέσουμε τις ντομάτες μας και τη ρίγανη ή την μαντζουράνα - ότι προτιμάμε,σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά. ακόμα.
- η ντομάτα που προσθέτω στη σάλτσες μου είναι πάντα από πολύ ώριμες μεστές πολτοποιημένες ντομάτες  χωρίς σπόρια και φλούδες για να έχω μιά πλούσια και μεστή γεύση.
Όσο σιγοβράζει η σάλτσα μου γεμίζουμε νερό μιά μεγάλη κατσαρόλα  και
προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας,πάντως ποτέ για πολύ ώρα.
Μόλις είναι έτοιμα αφού τα στραγγίσουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι γιά ένα-δύο μόλις λεπτά τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι που μόλις έχει ολοκληρωθεί το μαγείρεμα της σάλτσας μας.
Αναμιγνύουμε τα ζυμαρικά μας με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως
αφού τα πασπαλίσουμε με μπόλικο φρεσκοτριμένο λαχταριστό κεφαλοτύρι.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
capsicum annuum (african bird pepper)
* "Βρήκαμε ότι η κατανάλωση κόκκινης καυτερής πιπεριάς μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της όρεξης και ειδικά τα άτομα που δεν την καταναλώνουν βοηθώντας  να κάψουν περισσότερες θερμίδες μετά από ένα γεύμα", λέει ο καθηγητής Richard Mattes.
Χρήσιμη για τις αρτηρίες μας και το κυκλοφορικό μας σύστημα χάρη στις αγγειοδιασταλτικές της ιδιότητες,πολύτιμη ακόμα και για τις αντικαταθλιπτικές της ιδιότητες!

Κείμενο-παρουσίαση:thalia-botanologia.blogspot.gr

μια συνταγή της αρραμπιάτα με αντζούγια είχα διαβάσει και στο fxcuisine.com/