Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

όχι στην υπερκατανάλωση του αλατιού,αντί για αλάτι μυρωδικά βότανα

Το αλάτι συντηρεί τα τρόφιμα και ενισχύει τη γεύση στο φαγητό.
Μπορεί όμως να γίνει αιτία για σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας.
Η Ελλάδα έχει προικιστεί με πλούτο μυρωδικών βοτάνων −από τα πιο ποιοτικά στον κόσμο −και έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς της "μεσογειακής διατροφής".
Είναι εύκολο λοιπόν να υποκαταστήσουμε το αλάτι με άλλες, πιο υγιεινές επιλογές για ενίσχυση της γεύσης.
Η υπερκατανάλωση του αλατιού, όπως έχει καταδείξει πληθώρα επιστημονικών μελετών,συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Υπάρχουν, επιπλέον, ενδείξεις που το συσχετίζουν και με άλλες σοβαρές παθολογικές καταστάσεις.
Υπάρχει λόγος λοιπόν να γίνει μια συστηματική προσπάθεια να μειωθεί το αλάτι στο ελληνικό τραπέζι,
Το αλάτι μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί, σε μεγάλο βαθμό, με φρέσκα ή και αποξηραμένα μυρωδικά.
Τα μυρωδικά όχι μόνο βελτιώνουν τη γεύση και το άρωμα των φαγητών αλλά το
εμπλουτίζουν και με ωφέλιμες ουσίες όπως είναι τα αντιοξειδωτικά.
στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει το φυλλάδιο του efet όπου βρίσκουμε προτάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας για μυρωδικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί του αλατιού σε μερικά από τα πιο συνήθη φαγητά που γεμίζουν το ελληνικό τραπέζι.
http://www.efet.gr/images/efet_res/docs/nutrition/fylladioGR.pdf
οι πληροφορίες είναι από την ιστοσελίδα του efet:efet.gr
~~~~~~~~~~~~~~~~~
στην ανάρτησή μου αλάτι αρωματισμένο με βότανα για υπέροχες υγιεινότατες γεύσεις
μπορείτε να βρείτε πολλές λεπτομέρειες για τον αρωματισμό του αλατιού με βότανα καθώς ο αρωματισμός του αλατιού με βότανα είναι μιά
νοστιμότατη και υγιεινότατη πρακτική νοστιμίζοντας εξαιρετικά τα διάφορα φαγητά μας ενώ
παράλληλα τους προσθέτει πολλά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες...
το αλάτι έχει την ιδιότητα να απορροφά τα αρώματα των βοτάνων και να μας προσφέρει μιά πλούσια και πολύ-πολύ νόστιμη γεύση,ακόμα
είναι μιά ιδανική τακτική για όσα άτομα θέλουν να μειώσουν το αλάτι από τη διατροφή τους
και
μια πρότυπη δοσολογία είναι:
1. μία κουταλιά βότανα για μία κουταλιά αλάτι
                                                     το αλάτι που χρησιμοποιούμε είναι:
1. χοντρό θαλασσινό χωρίς καμία επεξεργασία.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου