Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυρί φέτα

Ένα γευστικότατο και πρωτότυπο μεζεδάκι για όλες τις ώρες που ζητάμε κάτι γευστικό και απλό ή για το δεκατιανό μας.
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί φέτα και ανθότυρο
Υλικά συνταγής

  • 10-12 κόκκινες γλυκές πιπεριές Φλωρίνης*
  • 150 γρ. φέτα και 100 γρ. ανθότυρο
  • δύο με τρεις ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια,χωρίς τα σπόρια και τη φλούδα τους
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ένα με δύο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλικομμένα
  • δύο με τρεις σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • αλάτι,
  • πιπέρι μαύρο
  • πιπέρι άσπρο και
  • τζίντερ σε σκόνη-και τα τρία κατά προτίμηση
  • λαδί

Παρασκευή

  • Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε, από τη πλευρά που είναι το κοτσάνι τους, ένα κομμάτι σαν καπάκι.
  • Αφαιρούμε τα σποράκια τους και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ, τη φέτα και τη τρίβουμε με πιρούνι ή με τα χέρια μας.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, το λάδι-περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ-τα πιπέρια μας,τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • Με ένα κουταλάκι γλυκού ή με τα χέρια μας παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και γεμίζουμε τις πιπεριές.
  • Για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, μπορούμε να στερεώσουμε το άνοιγμα των πιπεριών μια μια οδοντογλυφίδα.
  • Τοποθετούμε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ.
  • Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λάδι, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν,ή ανάλογα με το φούρνο μας.
  • Για να πάρουν πιο ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά μπορούμε να τις ψήσουμε στο γκρίλ.

* Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανάμικτες πιπεριές.
Συνοδεύονται άριστα με άσπρο ή ροζέ κρασί.

Καλή επιτυχία.

Κείμενο επιμέλεια:thalia-botanologia.blogspot.com