Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Άρωμα γιασεμί-μεθυστικό και γλυκό,νικάει τη λαχτάρα για ζάχαρη και γλυκαντικά

 
Άρωμα γιασεμί και μιά γλυκιά μεθυστική μυρωδιά απλώνεται στον αέρα.
Γιασεμί , η βασίλισσα της νύχτας και το άρωμα της,γλυκό,μεθυστικό μας τυλίγει μετά τη δύση του ήλιου όταν απλώνεται δυνατά αλλά και νωχελικά στον αέρα.
Γιασεμί και το πεισματικό άρωμα του εδώ και χιλιετηρίδες συμβολίζει την ελπίδα, την ευτυχία, την αγάπη.
Γιασεμί ,τα εύθραυστα λουλούδια του με το αισθησιακό άρωμά τους ανυψώνουν το πνεύμα και μας προστατεύουν από τις επιθέσεις του άγχους , θυμίζοντάς μας ζεστές και ρομαντικές νύχτες καλοκαιριού,γεμάτες χαλαρότητα και ευδαιμονία.
Άρωμα γιασεμί το μυαλό χαλαρώνει και το πνεύμα ενισχύεται!
Και πολλές φορές σε χρόνους άσχετους η λαχτάρα για ζάχαρη γίνεται γλυκά επιτακτική.
Προσπαθούμε να ελέγξουμε την επιθυμία αλλά είναι εκεί , και επιμένει.
Δεν θέλουμε να ενδώσουμε.
Μπορεί κάτι να μας βοηθήσει;
read more:https://botanologia.gr/aroma-giasemi-methystiko-kai-glyko-nikaei-ti-lachtara-gia-zachari-kai-glyka/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου