Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Χυμοί φρούτων και λαχανικών-θεϊκές απολαύσεις

Υγρές θερμίδες
Οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε,μας προσφέρουν πληθώρα συστατικών, όπως υδατάνθρακες, μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και άκρως απαραίτητα στον οργανισμό μας.
Εκτός όμως από όλα αυτά,μας προσφέρουν και τις υγρές θερμίδες.
Και τι είναι οι υγρές θερμίδες;
Πολύ απλά,οποιαδήποτε θερμίδα προσλαμβάνουμε από χυμούς και ροφήματα.
Το 20% των ημερήσιων προσλαμβανόμενων θερμίδων προέρχονται από τα ροφήματα και τους παντός είδους χυμούς τη στιγμή που η συνιστώμενη πρόσληψη είναι μόλις 10-15%.
Εμείς τι πρέπει να γνωρίζουμε,ώστε να μην ξεγελιόμαστε και φορτώνουμε τον οργανισμό μας με αυτές τις κρυφές θερμίδες;
Ας δούμε λίγο τι συμβαίνει.....
read more:https://botanologia.gr/ygres-thermides-oi-thermides-poy-pairnoyme-apo-chymoys-kai-rofimata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου